تونل انجماد روماک

آوریل 2024
ش ی د س چ پ ج
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

جدیدترین مقالات

تونل انجماد روماک
روش مکانیکی انجماد مواد غذایی اولین بار در سال 1875 میلادی با استفاده از آمونیاک انجام شد. انجماد مواد غذایی به روش های مختلفی امکان پذیر است. در برخی موارد، انجماد در طی زمان و به صورت آهسته انجام شده و در برخی شرایط نیاز به انجماد سریع بوده که برای این…

تونل انجماد روماک

روش مکانیکی انجماد مواد غذایی اولین بار در سال 1875 میلادی با استفاده از آمونیاک انجام شد. انجماد مواد غذایی به روش های مختلفی امکان پذیر است. در برخی موارد، انجماد در طی زمان و به صورت آهسته انجام شده و در برخی شرایط نیاز به انجماد سریع بوده که برای این منظور، تونل انجماد بسیار مناسب می باشد. در ادامه در رابطه با تونل انجماد روماک صحبت خواهیم کرد.

اساس کار این سیستم (که در واقع نوعی سردخانه صنعتی می باشد)، ایجاد تماس غیر مستقیم با ماده مورد نظر از طریق جریان هوای سرد بوده، به طوری که با عبور جریان هوای سرد، پدیده انتقال حرارت به روش جا به جایی اجباری رخ داده که نرخ کاهش دما را به شدت افزایش داده و منجر به انجماد مواد می شود. سرعت بالای انجماد در این روش، بسیار مورد توجه بوده؛ چرا که کیفیت و سلامت بافت مواد غذایی به سرعت انجماد وابسته می باشد، زمانی که انجماد با سرعت پایین انجام شود، کریستال های یخ تشکیل شده در بافت مواد غذایی درشت تر بوده و باعث تخریب بافت می شوند؛ در حالی که با افزایش سرعت انجماد، کریستال های یخ کوچکتر بوده و بافت و ظاهر و طعم مواد غذایی حفظ می شوند.

تونل انجماد روماک

 تونل انجماد IQF

در مقاله تونل انجماد روماک می خواهیم انواع تونل انجماد را معرفی کنیم. به طور کلی سه روش برای انجماد سریع وجود دارد. روش مکانیکی که بر مبنای عبور جریان هوای سرد است. جریان هوای سرد به کمک فن از اطراف محصولات عبور می‌کند و آن ها را منجمد می‌کند. روش دیگر مبتنی بر غرق سازی محصولات درون مایع نیتروژن با دمای بسیار پایین است که باعث انجماد فوری می‌شود. روش سوم روش تماسی است که مواد غذایی بین سطوح فلزی سرد قرار می گیرد و منجمد می شود.

تونل انجماد یکی از روش های مکانیکی انجماد سریع است. تونل انجماد مورد استفاده در فرایند انجماد سریع را می‌توان به دو دسته تونل انجماد خطی و مارپیچی تقسیم کرد. همچنین تونل انجماد را بر اساس کاربرد مورد نظر می‌توان به تسمه نقاله مجهز کرد. این گزینه بیشتر در خطوط تولید مورد استفاده قرار می‌گیرد. تونل انجماد خطی  تا 12 تن در ساعت و تونل انجماد مارپیچی تا 3 تن در ساعت می‌تواند ظرفیت داشته باشد.

مواد غذاییانجماد مواد غذایی

مزایا و معایب

در این بخش از مقاله تونل انجماد روماک، نوبت به بیان مزایا و معایب این سیستم می رسد. مزایای تونل انجماد عبارتند از :

  • قادر به منجمد کردن مواد در زمان کوتاه
  • جلوگیری از متلاشی شدن سلول ها و حفظ بافت مواد غذایی
  • جلوگیری از رشد باکتری ها و فساد
  • انجماد با سرعت بالا و صرفه جویی در زمان
  • نیاز به نیروی انسانی کمتر به دلیل اتوماتیک بودن بخش های مختلف آن

تونل انجماد سریع

روش دیگر انجماد که انجماد سریع نام دارد می‌تواند به یکی از سه روش زیر صورت بپذیرد:

  • با استفاده از وزش هوای سرد
  • انجماد با تماس غیر مستقیم
  • غوطه‌ور نمودن محصولات منجمد شده

انجماد با وزش هوای سرد

در این روش برای کاهش دمای محصولات از وزش هوای زیاد با دمای کم، در اطراف محصولات برای پایین آوردن دمای آن‌ها استفاده می‌شود. البته ممکن است بنا بر شرایط مورد نیاز تغییراتی در چگونگی وزش هوا در اطراف محصولات وجود داشته باشد.

اما اکثراً از روش ذکر شده برای پایین آورد‌ن دمای محصولات مورد نظر استفاده می‌شود. این روش طراحی فریزر مورد استفاده به گونه‌ای صورت می‌پذیرد، که هوا به آسانی قادر به حرکت کردن در تمامی قسمت‌های محصولات باشد.

در این روش که با وزش هوای پرسرعت در انواع مدل‌های هوایی و زمینی برای پایین آوردن دمای محصولات استفاده می‌شود. در برخی از اوقات محصولات با کمک نقاله درون فریزر مورد نظر حرکت می دهند تا هوای سرد به تمامی قسمت‌های محصولات جهت خنک‌سازی برسد.

هم‌چنین استفاده از گاری‌های حاوی محصولات و هدایت آن‌ها به محیط مورد نظر نیز، می‌تواند دمای محصولات موجود در محیط را به خوبی کاهش دهد و به دمای انجماد نزدیک کند. این روش برای منجمد کردن بیشتر مواد غذایی مخصوصاً برای انواع گوشت‌ها مانند گوشت مرغ و گاو مؤثر خواهد بود.

 

تجهیزات تونل انجماد روماک

تجهیزات استفاده شده در تونل انجماد همانند سردخانه ها است. که شامل کمپرسور، اواپراتور و کندانسور، شیر انبساط و تابلو برق می‌باشد. تفاوت‌هایی در تجهیزات کنترلی مورد استفاده در تونل انجماد و سردخانه معمولی وجود دارد.

کاربرد تونل انجماد

بازار مواد غذایی منجمد به سرعت در حال رشد می‌باشد. شرکت ها می‌خواهند محصولات غذایی خود را منجمد کرده و آن ها را به شکل دیگری به فروش برسانند. تونل انجماد سیستمی است که یک تسمه نقاله را به کار میرود. و مواد غذایی مانند توت، ماهی کوچک، گوشت و غیره را به صورت پیوسته منجمد می‌کند. بیشتر تونل های انجماد در حال حاضر بر روی سرعت فریز کردن متمرکز شده‌اند.

طراحی و ساخت 

مهمترین پارامتر دخیل در طراحی و ساخت این تونل ها، ظرفیت انجماد مورد نظر است، به این معنی که این تونل در هر ساعت چند تن مواد غذایی را بتواند منجمد کند. نکته مهم دیگر مربوط به حجم تونل انجماد است که در صورت بزرگ بودن بایستی از اواپراتورهای بیشتری استفاده کرد. این تونل برای دمای 40- درجه سانتیگراد طراحی و مواد غذایی را تا 18- درجه سرد می‌کند.

روماک لجستیک بزرگترین پایانه نگهداری محصولات کشاورزی توانایی لازم برای نگهداری محصولات غذای و فاسدشدنی را دارد.

این کالاها میتوانند شامل محصولات کشاورزی، میوه و سبزیجات، بستنی، کنسرو و … باشند.شرایط لازم در سردخانه ها به صورت مصنوعی و دستی از نظر دما، رطوبت و … تامین میشود که برای نگهداری غذا لازم است. یکی از بهترین امکانات این شرکت در نگهداری محصولات، استفاده از تونل انجماد روماک است.

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید و صفحه اینستاگرام مارا دنبال کنید.

برچسب های نوشته

10 میوه مناسب برای بیماری تنفسی
فلفل تند
keyboard_arrow_up