فلفل تند
فلفل تند
فلفل تند یا فلفل چیلی میوه گیاهی از سرده فلفل دلمه ای است که به عنوان عضوی از خانواده بادنجانیان شناخته می شود. فلفل سبز، فلفل قرمز و فلفل هابانرو که در ایران به نام فلفل هندی شناخته می شود از انواع این ماده هستند. این دو فلفل در انواع خشک و تازه فواید زیادی برای بدن دارد. که ما در این مقاله به طور کامل خواص فلفل تند را برای شما شرح داده ایم.
این فلفل از ادویه جات پرخاصیت است که در دسته میوه ها جای گرفته است. علت اصلی تند بودن فلفل حضور ماده ای به نام کپسایسین است و اکثر خواص فلفل تند از این ترکیب نشات می گیرد. از جمله خواص دارویی فلفل تند می توان به پیشگیری از آلزایمر، کم خونی، بیماری های قلب و روده، تسکین درد، میگرن، سرماخوردگی و آنفلوآنزا اشاره کرد. طبع فلفل تند گرم و خشک است.
فلفل قرمز تند!
فلفل قرمز تند که به آن کاین هم گفته میشود، فواید متعددی برای سلامتی بدن دارد. فواید زیاد این گیاه باعث شده بسیاری از افراد آن را پادشاه گیاهان بدانند. هزاران سال است که از فلفل کاین برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میشود. این گیاه نه تنها دارای خواص درمانی شگفت انگیز است، بلکه در آشپزی هم کاربرد دارد. در پایان هم به عوارض جانبی آن اشاره میکنیم. اگر از طرفداران این گیاه کم نظیر هستید، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
فلفل کاین چیست؟
فلفل کاین نوعی فلفل چیلی است. اصالت این ماده ی غذایی به آمریکای مرکزی و جنوبی برمیگردد. او فلفل قرمز تند را به عنوان جایگزینی برای فلفل سیاه می دانست. امروزه مردم سراسر جهان به فلفل قرمز تند دسترسی دارند.
فلفل سبز تند!
این فلفل چه خام، چه سرخ شده، چه کباب شده و یا اضافه شده به ادویه کاری، فقط خوشمزه نیست. بلکه سرشار از بسیاری از ویتامین ها نیز هست. فلفل سبز تند حاوی فواید سلامتی است که تقریبا غیر قابل باور به نظر می رسند.
خواص فلفل تند
خاصیت آنتی اکسیدانی این ماده تند:
این ماده تند حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است که قادر است از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد مراقبت کند. مقدار مواد آنتی اکسیدانی موجود در این ماده تند قرمز به مراتب بیشتر از فلفل سبز است.
خاصیت ضد درد:
کاپسایسین موجود در فلفل تند دارای خاصیت ضد درد می باشد. این ماده به پایانه های درد متصل شده و موجب عدم احساس درد می شود. استفاده از آن باید به اندازه باشد در غیر این صورت با تغییر در حساسیت گیرنده های حسی، موجب می شود. فرد نتواند احساس سوختن را احساس کند. از این رو از این ماده و عصاره این ماده در انواع پماد های ضد درد استفاده می کنند.
استفاده از پودر فلفل تند برای درمان دردهای دندان، آرتریت، پسوریازیس، زونا و سایر دردهای مزمن موثر است. اگر چه استفاده از آن ممکن است موجب خارش نسبی و سوزش شود و به علت تحریک، درد در ابتدا کمی افزایش پیدا کند اما با کاهش شدت سیگنال های درد، درد کاهش می یابد.
خاصیت ضد سرطانی:
مطالعات انجام گرفته نشان می دهد که استفاده از فلفل تند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. کاپسایسین موجود در فلفل تند توانایی کاهش سرعت رشد سلول های سرطانی را دارد. این ماده می تواند بدون آسیب به سلولهای سالم بدن، سلول های سرطانی را از بین ببرد. در کشورهایی مثل هند و مکزیک که مصرف فلفل تند و غذاهای تند در آنها زیاد است، ابتلا به سرطان در مردمان این مناطق کمتر است.
تقویت سیستم ایمنی:
فلفل تند حاوی مقادیر بالایی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی بخصوص ویتامین های A و C است. از همین رو بعنوان یک تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته می شود. این ویتامینها یکی از سدهای مهم بدن برای دفاع از آن در برابر انواع عفونت ها و میکروب ها هستند. ویتامین A برای محافظت از بافت های مخاطی بدن بخصوص مجاری تنفسی، دستگاه گوارشی و مجاری ادراری ماده ای ضروری به شمار می آید. ویتامین C موجود در فلفل تند نیز با حفظ و نگهداری و تقویت بافت های ارتباطی و عروقی به بهبود گردش خون در بدن کمک می کند.
لاغری و کاهش وزن:
مصرف منظم فلفل تند یا فلفل چیلی به همراه ورزش و فعالیت های بدنی تاثیر شگرفی در کاهش وزن دارد. زیرا کپسایسین فلفل چیلی باعث کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن شده. و گرمایی که بعد از مصرف فلفل تند یا فلفل چیلی احساس می کنید. باعث تولید انرژی و کالری سوزی و چربی سوزی در بدن می شود. به گفته یکی از متخصصان در این زمینه افرادی که به طور منظم فلفل تند مصرف می کنند کاهش قابل توجهی در میزان کالری و چربی بدن داشته اند.
از قلب محافظت میکند:
از آنجایی که فلفل کاین سلامت رگ های خونی را بهبود می بخشد و فشار خون را پایین می آورد، قطعا برای قلب مفید است. این نوع فلفل از لخته شدن خون جلوگیری می کند و به همین دلیل در پیشگیری از حمله ی قلبی مفید است. کپسایسین تجمع چربی (لیپید) را از بین می برد. تجمع چربی عروق را تنگ و باریک می کند.
مطالعات به این نتیجه رسیده اند که فلفل کاین در درمان مشکلات مربوط به گردش خون، تپش قلب و آریتمی (ضربان قلب نامنظم) تأثیرگذار است. شاید باورش سخت باشد، اما یک مطالعه نشان داد که فلفل قرمز تند می تواند حمله ی قلبی را فقط طی ۳۰ ثانیه متوقف کند. جالب است بدانید که فلفل کاین در پیشگیری از بیماری قلبی مرتبط با دیابت هم فواید قابل توجهی دارد.
درمان پسوریازیس:
پسوریازیس نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن بدن به اشتباه به خودش حمله می کند. پسوریازیس منجر به بروز تکه های قرمز و خارش دار روی پوست میشود. در حال حاضر هیچ روش درمانی برای پسوریازیس وجود ندارد، اما کرم کپسایسین میتواند به تسکین خارش ناشی از پسوریازیس و بهبود ظاهر نواحی دچار پسوریازیس کمک کند.
یک مطالعه به این نتیجه رسید که بیماران مبتلا به پسوریازیس که از کرم کپسایسین استفاده کردند، در مقایسه با کسانی که کرم پلاسبو دریافت کردند، کاهش قابلتوجهی در قرمزی و خارش پوست خود داشتند. باور بر این است که مادهی P (P substance) نقش مهمی در بروز پسوریازیس دارد.
درمان سرماخوردگی:
کاپسایسین موجود در فلفل تند با افزایش حرارت و تعریق بدن موجب بهبود علایم و مشکلات ناشی از سرماخوردگی می شود. مصرف فلفل تند در باز شدن مجاری تنفسی و مشکلات ناشی از سینوزیت بسیار موثر است.
بهبود تنفس:
یکی از خواص این ماده تند یکی از مواد غذایی خلط آور است. این ماده غذایی با باز کردن مجاری تنفسی مسدود شده موجب بهبود تنفس می شود. این ماده غذایی برای افرادی که دچار آسم، نفخ، سینوزیت، برونشیت مزمن و سایر مشکلات تنفسی هستند بسیار مفید است.
خواص فلفل سبز و قرمز تند برای پوست و مو
درمان آکنه و جوش صورت:
تحقیقات نشان داده که کپسایسین موجود دراین ماده غذایی می تواند برای درمان آکنه و جوش صورت و قرمزی پوست ناشی از جوش صورت مفید باشد.
جوان سازی پوست صورت:
این ماده غذایی علاوه بر کپسایسین غنی از ویتامین C، ویتامین E و ویتامین B6 می باشد که به کاهش چین و چروک پوست کم کرده و با افزایش تولید کلاژن باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
نرم کننده و رفع التهاب پوست:
این ماده به دلیل خاصیت ضد التهابی، ضدباکتریایی و ضد قارچی برای درمان التهاب پوست مفید بوده و پوست را نرم و سالم نگه می دارد.
چگونه فلفل سبز و قرمز تند را خشک کنیم؟
برای خرید این ماده غذایی، انواعی را انتخاب کنید. که رنگ های شفاف و براق دارند. و هیچ گونه چروکیدگی و لکه های سیاه بر روی آن ها دیده نمی شود.
روش اول: پس از خرید این ماده به رنگ سبز یا قرمز آن را خوب بشویید و خشک کنید، دو روش برای خشک کردن فلفل چیلی وجود دارد؛ آن ها را بر روی دستمال پارچه ای در اتاق که تهویه خوبی دارد پهن کنید و یا فلفل های چیلی را به یک نخ محکم ببندید و و از سقف آویزان کنید. پس از سه تا چهار هفته فلفل ها خشک می شوند و می توانید آن ها را پودر کرده و نگهداری کنید.
روش دوم: فلفل های تند را پس از شستن و خشک کردن بر روی سینی فر پهن کنید. و در دمای 100 تا 135 درجه فارنهایت بگذارید. هر چند دقیقه این مواد غذایی را جا به جا کنید تا خشک شوند. توجه داشته باشید که خشک کردن فلفل به این روش چند ساعت زمان می برد.
روش سوم: فلفل سبز و قرمز تند را پس از شیتن و خشک کردن به یک نخ محک ببندید و برای سه تا چهار هفته در زیر نور خورشید بگذارید تا خشک شوند.
روش چهارم : ساده ترین روش خشک کردن این ماده به رنگ سبز و قرمز تند استفاده از دستگاه خشک کن می باشد. فلفل ها را پس از شستن و خشک کردن، برش داده و در دستگاه خشک کن بگذارید تا خشک شوند.
عوارض جانبی و مضرات
- کپساتسین موجود در این ماده غذایی ممکن است با سوزش پوست و در موارد شدیدتر با تورم، قرمزی، التهاب و درد شدید همراه باشد.
- تماس پوست با این ماده غذایی باعث تحریک و سوزش پوستی می شود. و نباید با چشم تماس داشته باشد.
- مصرف این ماده در برخی افراد باعث مشکلات گوارشی و روده می شود. و با درد شکمی، سوزش در روده، گرفتگی و اسهال همراه خواهد بود.
- مصرف این ماده در افراد مبتلا به روده تحریک پذیر باعث تشدید علائم آن می شود.
- کپسایسین موجود در این ماده می تواند اثر مثبت یا منفی روی سلول های سرطانی داشته و خطر ابتلا به سرطان معده و کیسه صفرا افزایش می دهد. از سوی دیگر مصرف پودر فلفل تند از عوامل ابتلا به سرطان دهان و گلو در هند به شمار می رود.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از اینستاگرام ما دیدن کنید.