شرایط محیطی روماک برای نگهداری محصولات
شرایط محیطی روماک برای نگهداری محصولات
شرایط نگهداری محصولات غذایی متعدد است. چرا که هر ماده غذایی طول عمری دارد که اگر نگهداری آن درست و اصولی باشد، میتوان آن را مدت زمان بیشتری نگهداشت.
حتما برای شما نیز پیش آمده که با مواد غذایی در یخچال برخورد کنید که بوی گوشت بدهد اما شبیه کیک باشد! به همین علت این مطلب توسط روماک لجستیک آماده شده تا دیگر برای مواد غذایی شما همچین بلایی پیش نیاید. در این مطلب به ۶ مورد از شرایط نگهداری محصولات غذایی اشاره شده است. همانطور که میدانید از نکات مهم خانه داری، نگهداری مواد غذایی به شکل درست و اصولی آن است، پس تا پایان این مقاله همراه ما باشد.
فهرست
- شش روش نگهداری مواد غذایی
- شرایط نگهداری سبزیجات
- شش توصیه بهداشتی جهت نگهداری مواد غذایی
- شرایط روماک برای نگهداری محصولات
- سخن پایانی
۱. شش روش نگهداری مواد غذایی
زمانی که خبری از یخچال و فریزی نبوده، اهمیت شرایط نگهداری محصولات غذایی و روشهای آن دو چندان بوده است.
در دهه ۱۸۰۰ شاهد پیشرفت زیادی در روشهای نگهداری از مواد غذایی شدیم و کمکم مشخص شد، هر چقدر مواد غذایی با سرعت بیشتری منجمد شوند، طعم آن بهتر خواهد بود.
شرایط نگهداری محصولات غذایی به شرح زیر است:
کنسرو
در این روش فرد میتواند انواع مربا، ژله، پوره، سس و سبزیجات را درون شیشههای دربسته نگه دارد.
ابتدا لازم است ماده غذاییای را بهخوبی بشویید، پوست بکنید و اگر لازم بود آن را نیمپز کنید، مرحله آخر نیز کنسرو کردن است.
باید کمی آبلیمو یا سرکه به غذاهایی که اسیدی نیستند، اضافه کنید و بعد مواد غذایی را در داخل شیشه بریزید و سر آن را ببندید.
برای کنسرو کردن بهتر است به جای ظروف پلاستیکی و فلزی، از شیشه استفاده کنید.
فریز
یکی دیگر از شرایط نگهداری محصولات غذایی، فریز کردن آن است. در این روش بسیاری از مواد غذایی نظیر سبزیجات، پورهها، سوپها و میوههای خردشده را میتوانید فریز کنید.
جهت فریز کردن مواد غذایی آن را طوری بستهبندی کنید، که هیچ قسمتی از آن در معرض هوا نباشد؛ چرا که هوا باعث خشکی این قسمتها میشود و گاهی لکههایی قهوهای روی آنها ایجاد میکند. حواستان باشد که هر ماده غذایی عمری دارد و فریز کردن مواد غذایی برای طولانی مدت خوب نیست.
خشککردن
این روش بیشتر برای سبزیجات کاربرد دارد. از مزایای آن این است که مواد غذایی وقتی خشک میشوند طعم قویتری دارند و همینطور جای کمتری را هم اشغال میکنند. با استفاده از روشهای مختلف فرآیند خشک کردن خوراکیها انجام میشود مانند استفاده از دستگاههای خشککن، آویزانکردن دستهای سبزیجات در آشپزخانه (در مناطق شمالی کشور این روش جواب نمیدهد)، استفاده از فر و قراردادن مواد غذایی در معرض نور خورشید.
بعضی از گیاهان و سبزیجات باید قبل از خشکشدن کمی جوشانده شوند.
تخمیر
در این روش ارزش خوراکی بالاتر میرود به علت وجود باکتریهایی که برای سیستم گوارش و ایمنی مفید هستند. برای این روش، در ابتدا لازم است مواد غذایی خرد یا رنده شوند و بعد آبنمک به آنها اضافه شود. انواع ترشی شور با این روش درست میشود که چاشنی خوبی در کنار غذاها به حساب میآیند.
ترشی
یکی از خوشمزهترین شرایط نگهداری محصولات غذایی، غوطه ور کردن سبزیجات و میوهها درون سرکه میباشد. مانند: لیته، ترشی مخلوط، زیتون، و صدها نمونه دیگر که مصداق این روش هستند.
قراردادن در محیط سرد
محیط سرد یکی از شرایط نگهداری محصولات غذایی است که تا صد سال پیش رایجترین روش نگهداری بوده. این روش امروزه با استفاده از یخچال پرکاربرد است.
هر کدام از میوهها روش متفاوتی جهت نگهداری دارند. به عنوان مثال توتفرنگی، زردآلو، انگور و پیازچه را بدون هیچ کار خاصی در یخچال قرار دهید. اما میوههایی مانند کیوی، گلابی و هلو باید در دمای محیط رسیده شوند و بعد آنها را در یخچال قرار دهید. زنجبیل، انار و پرتقال نیازی ندارند که در یخچال قرار گیرند و در دمای معمولی به خوبی دوام میآورند.
۲. شرایط نگهداری سبزیجات
در قدم اول لازم است سبزیجات را بشویید و یک حوله کاغذی یا پارچه نمگیر دور آن بپیچید. بعد حوله یا پارچه را درون ظرف یا پلاستیک سربستهای قرار دهید.
با این روش سبزیجاتی مانند کاهو، اسفناج و کلم تا مدتها دوام میآورند.
محیط تاریک، خشک و خنک برا نگهداری از کدو حلوایی، پیاز، سیر و سیبزمینی بسیار مناسب است.
۳. شش توصیه بهداشتی جهت نگهداری مواد غذایی
1- نان به شکل روزانه تهیه شود
2- رشته آشی، برنج، رشته پلویی و … باید در جایی خنک و خشک نگهداری شود
3- نان در یخچال، به سرعت بیشتری بیات میشود
4- به صورت مداوم میوهها را چک کنیم و آنها را که دچار خرابی یا پوسیدگی شدهاند را به سرعت جدا کنیم
5- سبزی و میوه را درون نایلون در یخچال قرار ندهید چرا که تعریق، فساد را افزایش میدهد
6- بعد از باز شدن یک محصول لبنی مدت زمان ماندگاری آن کمتر میشود
۴. شرایط روماک برای نگهداری محصولات
ما در شرکت پایانه صادرات محصولات کشاورزی روماک گستر پارس دارای توانایی لازم جهت نگهداری محصولات غذایی و فاسد شدنی را داریم.
خوب است که بدانید شرایط لازم در سردخانهها از منظر دما، رطوبت و … به خوبی و طبق استانداردهایی تامین میشود که برای نگهداری غذا لازم است.
شرکت روماک لجستیک دارای ۵۷ سردخانه ی آمونیاکی مجهز است.
شرایط انبارهای نگهداری روماک به صورت زیر است:
- با استفاده از لامپهای فلورسنت از نور کافی و مناسب برخوردار است
- با استفاده از تهویه و دستگاههای خنک کننده دمای مناسبی جهت نگهداری وجود دارد
- کنترل میزان رطوبت
- کنترل علمی فواصل بین لاینها و چینش میوهها و مواد غذایی
امکانات نگهداری محصولات در روماک
- ۵۷ سالن بالای صفر و زیر صفر
- تونل انجماد با ظرفیتی بالغ بر ۱۸۰ تن انجماد روزانه
- هفت واحد سالن پیش سرما
- هشت واحد سالن کنترل اتمسفر C
- سالنIQF
- واحد طراحی بستهبندی محصولات
- آزمایشگاه و دفتر کنترل کیفی مواد غذایی و قرنطینه گیاهی
- ۵ هزار متر مکعب استخر ذخیره آب
- سیستم اطفاء حریق
- سالن سبز زدایی greening DE
۵. سخن پایانی
در این مطلب به معرفی شش مورد از شرایط نگهداری محصولات غذایی پرداختیم. به علت افزایش نیاز بشر به مواد غذایی و وجود محدودیتها برای افزایش تولید غذا، خوب است که به سمت راهحلهایی برای کاهش اتلاف منابع غذایی برویم. هر کدام از ما با رعایت اصولی ساده، میتوانیم مانع فاسد شدن مواد غذایی شویم و به اقتصاد خانواده و کاهش هزینههای زندگی کمک شایانی کنیم.
شرکت روماک لجستیک که ارائهکننده بهترین محصولات کشاورزی اعم از میوهها و سبزیجات با کیفیت است، از شما بابت این همراهی تشکر میکند. ما سعی کردیم در این مطلب به تمامی نکات مربوط به شرایط نگهداری محصولات غذایی اشاره کنیم.
مارا در اینستاگرام دنبال کنید.