تفاوت پرتقال خونی با پرتقال معمولی
تفاوت پرتقال خونی با پرتقال معمولی
پرتقال خونی، پرتقالی که معمولا از پرتقال معمولی کوچک تر است، گوشت آن سرخ رنگ است و رگه هایی خونین رنگ دارد. اصلی ترین تفاوت پرتقال خونی با پرتقال معمولی وجود ماده ای بنام آنتوسیانین در آن است.
آنتوسیانین چیست؟
آنتوسیانین ماده ای است که به غیر از پرتقال خونی در گیلاس، توت فرنگی، چای ترش و سایر خوراکی های قرمز و بنفش رنگ یافت میشود. و میزان خطر ابتلا به چاقی و عوارض قلبی را را کاهش میدهد.در مورد مصرف آنتوسیانین آزمایشات متعددی بر روی موش های آزمایشی شدهاست. این آزمایشات نشان دادهاند که آنتوسیانین آسیب های قلبی و عروقی را در این جانوران 30 درصد کاهش داده. و همچنین چربی بدن آن ها را کم تر کرده است.
پرتقال خونی بدلیل داشتن مقادیر بالایی از آنتوسیانین، برای جلوگیری از بیماری های قلبی و چاقی بسیار مفید است. در گذشته تحقیقی انجام شد میان 25 داوطلب که همهشان مصرف متداوم صبحانه مفصل داشتند. از بین این افراد کسانی که آب پرتقال خونی مینوشیدند به مراتب کمتر از دیگران در معرض حملات قلبی و عروقی و افزایش وزن قرار گرفتند.
تفاوت پرتقال خونی با پرتقال معمولی
آنتوسیانین بعنوان یک رنگدانه در گل ها و میوه های بوته ای بسیارفراوان است. اما وجود آنتوسانین در مرکبات نادر است.
پوست پرقال خونی معمولا سفت تر و کمی نازک تر از پرتقال معمولی است و بسیاری از افراد از طریق رگه رگه های تیرهی روی پوست این پرتقال آن را از پرتقال معمولی تشخیص میدهند. محققان استدلال می کنند که رنگدانه های قرمز، بنفش و آبی موجود در این میوه از بدن در برابر بیماری های بسیاری محافظت میکند. و این خاصیت پرتقال خونی علاوه بر خواصی است که پرتقال معمولی آنها را داراست.
در گذشته بعضا این تصور اشتباه وجود داشت که پرتقال خونی حاصل پیوند پرتقال و انار است! اما اگر میخواهیم تعریفی اینگونه از پرتقال خونی بدست دهیم بهتر است بگوییم پرتقال خونی، پرتقال بعلاوهی خواصی از تمشک و گیلاس و چای ترش است. وجود آنتوسیانین در پرتقال خونی همچینین سبب ضد سرطان شدن این میوه ارزشمند شدهاست. زیرا آنتوسیانین حاوی مقادیری از آنتی اکسیدان ها نیز میباشد.
کشور ایتالیا اصلی ترین تولید کننده پرتقال خونی است. و این نوع از پرتقال در ایران بیش از همه در استان مازندران یافت میشود. لازم به ذکر است که مهمترین نکته درباره پرتقال خونی نسبت در مرحله برداشت این محصول است. برداشت پرتقال خونی باید در فصل سرما صورت پذیرد تا پیش از برداشت در دمای سرد قرار گیرد. زیرا این سرما موجب تحریک پرتقال خونی برای تولید آنتوسیانین میشود.