مواد خوراکی و رژیم درمانی

آوریل 2024
ش ی د س چ پ ج
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

جدیدترین مقالات

مواد خوراکی و رژیم درمانی
در این مقاله می خواهیم در مورد مواد خوراکی و تاثیری که بر بدن می گذارند صحبت کنیم. مواد خوراکی سالم تاثیر چشمگیری بر سلامت بدن دارند. از مواد خوراکی مختلف میتوان در رژیم غذایی استفاده کرد که باعث درمان بسیاری از بیماری ها می شود. با ما همراه باشید…

مواد خوراکی و رژیم درمانی

در این مقاله می خواهیم در مورد مواد خوراکی و تاثیری که بر بدن می گذارند صحبت کنیم. مواد خوراکی سالم تاثیر چشمگیری بر سلامت بدن دارند. از مواد خوراکی مختلف میتوان در رژیم غذایی استفاده کرد که باعث درمان بسیاری از بیماری ها می شود. با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در مورد مواد خوراکی و رژیم درمانی در اختیار شما قرار دهیم.

رژیم درمانی چیست؟

رژیم درمانی در واقع اصطلاحی عمومی است که در حقیقت مصرف درست مواد خوراکی به منظور پیشگیری و درمان بیماری‌ها است. در رژیم درمانی،مشاور تغذیه خوب رژیم غذایی افراد را جهت بهبود سلامتی  آنها تغییر می‌دهد، به عنوان مثال در برخی موارد، در رژیم درمانی یک رژیم غذایی جایگزین مواد خوراکی حذف شده می شود.

در رژیم درمانی حتی بیماری هایی مانند سرطان و مشکلات قلبی عروقی نیز قابل درمان هستند. این روش باعث انتخاب متعادل مواد غذایی متناسب با بدن هر فرد می شود تا مواد مفید مورد نیاز به اندازه کافی وارد بدن شود. ترکیب غذاهای مناسب برای هر فرد و نوشیدن آب کافی می تواند به حفظ اندام کامل کمک کند.

رژیم درمانی

رژیم درمانی مناسب شامل چه مواد خوراکی است؟

  • پروتئین
  • کربوهیدرات
  • حاوی فیبر
  • چربی های مورد نیاز بدن
  • آب کافی برای بدن

زیرا این مواد غذایی نیازهای اساسی بدن در طول رژیم درمانی تامین می کنند و حذف آن ها ، باعث می شود از رژیم درمانی نتیجه مطلوب دریافت نکنیم.

نکاتی درباره رژیم درمانی مناسب که باید رعایت کنیم ! 

برای دریافت رژیم درمانی مناسب باید به یک متخصص تغذیه خوب مراجعه کنید زیرا شرایط جسمی و عمومی فرد باید در ابتدا به طور کامل بررسی شود و سپس بر حسب شرایط بیمار یک رژیم مناسب، مختص به بیمار تهیه شود .

مهم ترین نکته که در طی رژیم درمانی باید به آن توجه کنید ، مصرف آب و مایعات به حد کافی است ، حداقل مصرف 8 الی 10 لیوان آب در طی روز برای شما ضروری است .

سعی کنید در کنار رژیم غذایی، فعالیتهای ورزشی نیزداشته باشید، تا نتیجه بهتری از رژیم درمانی کسب کنید.در رژیم درمانی شما باید از خواص مواد غذایی و استفاده درست از آن ها آشنا شوید.

این رابدانید که رژیم درمانی تنها برای درمان چاقی و اضافه وزن در افراد نیست بلکه گاهی اوقات برای بهبود مشکلاتی چون ریفلاکس معده ، بیماری های روده ، بیماری های معده و غیره تجویز می شود.

اهمیت رژیم درمانی چیست؟

همان طور که می دانیم افراد مواد مغذی مورد نیاز بدنشان را به وسیله مصرف مواد غذایی روزانه و از طریق غذاهایی که وارد بدنشان می‌شود، تامین می‌کنند. با این وجود، افراد ممکن است در گذر زمان دچار بیماری، ناراحتی، استرس و غیره شوند که از جذب مواد مغذی کافی و مورد نیاز بدن جلوگیری می کند.

در این شرایط رژیم درمانی به شما کمک می کند تا با مصرف مواد غذایی درست این گونه مشکلات را در بدن خود رفع کنید.این امر می‌تواند حتی به شکل تغذیه پزشکی نیز باشد.

رژیم باعث شناخت بهتر مواد غذایی، انتخاب و استفاده درست از مواد غذایی می شود تا علاوه بر برطرف کردن نیازهای تغذیه‌ای، نیازهای عاطفی و روانی نیز با بهبود شرایط جسمانی بدن بهبود می یابد ودر نهایت باعث تندرستی، شادابی و سرحال شدن شما می شود که این موضوع تاثیر زیادی در بهبود کیفیت زندگی، کسب و کار و موفقیت‌هایی زندگی تان خواهد داشت.

مواد خوراکی

دلایل تجویز رژیم های درمانی

  • حفظ وضعیت تغذیه
  • بهبود وضعیت تغذیه
  • تصحیح وضعیت تغذیه
  • کالری کم کردن برای کنترل وزن.
  • دریافت کالری برای افزایش وزن.
  • حفظ تعادل بین کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها را برای کنترل دیابت.
  • تامین پروتئین مورد نیاز بدن.
  • محدود کردن جذب موادی مانند سدیم.
  • محدود سازی برخی غذاها به دلیل حساسیت یا عدم تحمل غذایی.
  • تغییر بافت غذا به دلیل ناتوانی در جویدن یا بلعیدن غذا.

عوامل موثر بر رژیم درمانی

نکات زیر در رژیم درمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است:

نوع بیماری: رژیم درمانی باید با نوع بیماری سازگار باشد در غیر این صورت برای فرد مضر خواهد بود.

مدت زمان بیماری: رژیم غذایی بیماری های طولانی مدت با رژیم غذایی بیماری های کوتاه مدت متفاوت است و تنوع در رژیم غذایی بیماری های طولانی مدت ضروری است.

توجه به وضعیت بیمار: رژیم غذایی بیمار باید بر اساس عادات غذایی، علایق، برنامه مصرف غذا، شرایط اقتصادی، در دسترس بودن غذا، دانش آشپزی و … باشد.

فیزیولوژی بیمار: در طراحی رژیم غذایی باید به احساسات و شخصیت بیمار توجه شود. رژیم غذایی بیمار باید به گونه ای طراحی شود که فرد احساس تفاوت با دیگران نداشته باشد.

تنوع غذایی: به این ترتیب بیمار علاقه خود را به غذا از دست نمی دهد.

مواد خوراکی و رژیم درمانی و دیابت

رژیم درمانی برای دیابت یکی از کارهای است که شما می توانید با رعایت رژیم غذایی مناسب قند خون خود را رعایت کنید اولین و مهمترین هدف در برنامه غذایی افراد دیابتی حفظ نسبی قند خون در محدوده طبیعی و درحقیقت کنترل قند خون فرد است. با رژیم درمانی در حقیقت بین غذای مصرفی با انسولین (تزریقی یا طبیعی) و فعالیت بدنی یا ورزش تعادل برقرار می شود.

به عنوان مثال اگر انسولین تزریق می کنید، مقدار انسولین مورد نیاز، شما باید مطابق با مقدار غذای دریافتی شما باشد. در رژیم درمانی مشاور تغذیه خوب مقدار و نوع انسولین مورد نیاز بدن شما را به وسیله دریافت منظم و ثابت غذا و پیگیری قند خون بررسی می کند و به این طریق قند خون شما را کنترل می کند.

به زبان ساده تر میتوان گفت که رژیم دیابتی عبارت است از یک برنامه غذایی سالم غنی از عناصر مغذی، کم چرب، بدون قند و حاوی میزان متوسط کالری باشد.

مواد غذایی

رژیم متعادل چیست؟

استفاده از یک رژیم غذایی متعادل به سلامتی فرد کمک می کند. یک رژیم متعادل شامل غذایی است که تمام نیازهای تغذیه ای فرد را برآورده کند. انسان برای سالم ماندن به مقدار مشخصی کالری و مواد مغذی نیاز دارد.

یک رژیم متعادل به صورت روزانه ، کلیه مواد مغذی مورد نیاز فرد را تأمین می کند.با استفاده از یک رژیم غذایی متعادل ، افراد می توانند مواد مغذی و کالری مورد نیاز خود را بدست آورند و از خوردن غذای بی ارزش یا غذای فاقد ارزش غذایی پرهیز کنند.

درشت مغذی‌ها، عامل تعیین‌کننده

حتما می‌دانید که درشت‌مغذی‌ها از چربی، پروتئین و کربوهیدرات تشکیل می‌شوند. در رژیم غذایی روزانه، حجم زیادی از این درشت‌مغذی‌ها قرار می‌گیرد. این مواد علاوه بر تامین کالری، وظایف متفاوتی را هم بر عهده دارند. در یک رژیم غذایی سالم، عملکرد درشت‌مغذی‌ها و کالری آن‌ها به تعادلی منطقی می‌رسد.

  • کربوهیدرات‌ها: هر گرم کربوهیدرات ۴ کالری انرژی دارد. غذاهایی مثل نان، پاستا، سیب‌زمینی و برنج منابع اصلی کربوهیدرات هستند. در میوه‌ها، قندها، آبمیوه، غلات و حبوبات هم کربوهیدرات زیادی وجود دارد.
  • پروتئین‌ها: هر گرم پروتئین هم ۴ کالری انرژی دارد. مهم‌ترین منابع پروتئین شامل گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات، توفو و حبوبات می‌شود.
  • چربی‌ها: هر گرم چربی ۹ کالری دارد. یعنی دو برابر پروتئین و کربوهیدرات. اشتباه نکنید. چربی فقط شامل کره و روغن سرخ‌کردنی نیست. آجیل، دانه‌های روغنی، پنیر، ماهی‌های سردسیر مثل سالمون و چربی گوشت هم در این دسته قرار می‌گیرند.

مواد خوراکی و رژیم درمانی

ریزمغذی‌ها، عوامل حیاتی

توجه به کالری و بالانس درشت‌مغذی‌ها نباید ما را از ریزمغذی‌ها غافل کند. به طور کلی ریزمغذی‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند.

  • ویتامین
  • مواد معدنی

یک رژیم غذایی سالم علاوه بر کالری مناسب و ترکیب درستی از چربی، کربوهیدرات و پروتئین، به اندازه کافی تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی را در خود دارد. برخی از این مواد اهمیت بیشتری دارند.

منیزیم: در بیش از ۶۰۰ فعالیت متنوع سلولی نقش دارد. بدون منیزیم تولید انرژی، عملکرد سیستم عصبی و انقباض ماهیچه‌ای با مشکل مواجه می‌شود.

پتاسیم: تنظیم فشارخون به پتاسیم وابسته است. همچنین عملکرد درست ماهیچه‌ها و اعصاب وابسته به این ماده معدنی است.

آهن: مهم‌ترین نقش آهن، حمل کردن اکسیژن و رساندن آن به سلول‌ها است. عملکرد مغز و سیستم ایمنی بدون آهن دچار اختلال می‌شود. کم‌خونی از مرسوم‌ترین مشکلات ناشی از فقر آهن است.

کلسیم: عنصری حیاتی برای سلامت استخوان‌ها، دندان، قلب، ماهیچه و سیستم عصبی.

ویتامین‌ها: نقش ویتامین‌هایی مثل آ، ب، ث، د و کا در عملکرد سلولی و ارگان‌های حیاتی بسیار پررنگ است.

این مواد جزء مواد خوراکی ضروری هستند. یعنی یک رژیم غذایی سالم الزاما باید تمام نیاز روزانه شما را تامین کند. با این حال نیاز هر کس به ویتامین‌ها و مواد معدنی با دیگری متفاوت است. با این وجود اگر رژیم لاغری طبیعی و سالم داشته باشید و غذای واقعی و مقوی بخورید، معمولا به مکمل‌های غذایی نیاز نخواهید داشت.

خوردن یک دسته از مواد خوراکی میتواند در رژیم درمانی کمک بسزایی بکند:

سبزیجات: فرض را بر این بگذارید که غذای اصلی شما سبزیجات است و مقدار آن در رژیم خود را تا جای ممکن زیاد کنید. سبزیجات کالری کم و ارزش غذایی بسیار بالایی دارند.

میوه‌ها: مصرف میوه سلامتی شما را ارتقا می‌دهد، تامین موادمعدنی و ویتامین‌ها را تسهیل می‌کند و به شما قند طبیعی می‌رساند. برای بهره‌مندی از آنتی‌اکسیدان میوه، سعی کنید میوه‌هایی با رنگ متنوع بخورید.

گوشت و ماهی: بیشتر مردم نسبت به گوشت بدبین هستند. با این وجود یک وعده سالم از گوشت (که از قصابی تهیه شده) به مراتب بهتر از غذاهای ناسالم بسته‌بندی است. ماهی همیشه انتخاب بهتری از گوشت قرمز است.

آجیل‌ها: علاوه بر مواد مغذی بالا، آجیل‌ها منبعی بی‌نظیر برای چربی‌های سالم هستند.

تخم‌مرغ: یکی از سالم‌ترین غذاهای جهان. تخم‌مرغ مقدار مناسبی پروتئین، امگا ۳ و مواد معدنی دارد.

لبنیات: شیر، ماست طبیعی و برخی لبنیات دیگر، منبعی مناسب و ارزان برای پروتئین هستند. لبنیات پرنمک مثل دوغ و برخی پنیرها در این فهرست قرار نمی‌گیرند.

نان سالم: نان جو، سیب‌زمینی (سرخ‌نکرده) و مقدار مناسبی برنج در رژیم غذایی سالم حضور دارند.

سبزی و ادویه: برخی سبزی‌ها و ادویه‌ها مقدار بسیار زیادی مواد معدنی دارند.

رژیم درمانی با مواد خوراکی مناسب چه افرادی است؟

رژیم برای همه افراد در گروه های سنی مختلف ضروری و مناسب است. بسته به سن و بدن، نیازهای تغذیه ای افراد متفاوت است و برای رشد مناسب و حفظ سلامتی وجود یک برنامه رژیم درمانی لازم میباشد.

شرکت روماک لجستیک با داشتن سیستم مجهز، مرکز پرورش و تولید این مواد پروتئینی، سبزیجات و میوه هایی با کیفیت بالا می باشد. برای مشاهده ی این محصولات و کسب اطلاعات بیشتر از طریق این لینک اقدام فرمایید. همچنین می توانید مارا در فضای مجازی دنبال کنید.

برچسب های نوشته

سیستم حمل و نقل روماک
سامانه تشخیص استحکام بافت میوه روماک
keyboard_arrow_up