فاسد شدن میوه ها

اکتبر 2024
ش ی د س چ پ ج
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

جدیدترین مقالات

فاسد شدن میوه ها
معمولا بسیاری از میوه ها در اثر قارچ های ناقص و عالی و تحت عواملی نظیر حمل و نقل و نگهداری در شرایط نامطلوب محیطی قبل از فرآوری فاسد و غیرقابل استفاده می شوند. برخی از میکروارگانیسم ها در زمان برداشت، فرآوری و یا مصرف میوه بر روی سطح مرطوب…

فاسد شدن میوه ها

معمولا بسیاری از میوه ها در اثر قارچ های ناقص و عالی و تحت عواملی نظیر حمل و نقل و نگهداری در شرایط نامطلوب محیطی قبل از فرآوری فاسد و غیرقابل استفاده می شوند. برخی از میکروارگانیسم ها در زمان برداشت، فرآوری و یا مصرف میوه بر روی سطح مرطوب یا صدمه دیده آنها رشد می کنند که با کنترل مناسب دما و رطوبت می توان سبب تقلیل و رشد آنها گردید. در این مقاله راهکارهایی برای جلوگیری از فاسد شدن میوه ها به شما خواهیم داد.

چگونه از فاسد شدن میوه ها جلوگیری کنیم؟

در اینجا به دو مورد از روش های جلوگیری از فاسد شدن میوه ها اشاره می کنیم:

  • خشک کردن میوه ها
  • استفاده از مواد نگهدارنده
خشک کردن میوه ها

تعداد میکروارگانیسم ها در میوه های خشک نسبتا کم بوده و احتمالا تعداد اسپور باکتریها و کپکها بیشتر است یک نمونه تصادفی ممکن است حاوی تعداد زیادی اسپور کپک باشد که نشان دهنده رشد و اسپورزایی کپک ها قبل و بعد از خشک کردن است. استفاده از مواد قلیایی، گوگردزنی، بلانچ کردن و پاستوریزاسیون تعداد میکروارگانیسم ها را کاهش می دهد و از فاسد شدن میوه ها جلوگیری می کند.

میوه‌ها دارای خواص فراوانی هستند که متاسفانه نمی‌توان از آنها در تمام فصول استفاده کرد؛ زیرا هر میوه‌ای فصل خاص خودش را دارد. برای اینکه بتوان از میوه‌ها در تمام فصول استفاده کنیم، می‌توانیم آنها را خشک کنیم. برخی افراد برای اینکه میوه‌ها را خشک کنند از مواد نگهدارنده استفاده می‌کنند، که معمولاً برای سلامتی فرد مضر است. بهترین راه حل برای خشک کردن میوه‌ها بدون استفاده از هر ماده‌ای است. سپس بهتر است میوه‌های خشک را در مکانی خنک نگهداری کنید. مکان‌های مرطوب جای خیلی بدی برای نگهداری میوه خشک است، زیرا حشرات به آنها حمله می‌کنند و باعث آسیب رساندن به میوه‌ها می‌شوند.

بهترین دما برای نگهداری میوه‌های خشک

برای اینکه میوه‌های خشک تازگی خود را حفظ کنند، باید آنها را در دمای نزدیک به صفر نگهداری کنید. اگر میوه‌ها به خوبی خشک نشده باشند، ممکن است با خود کمی رطوبت داشته باشند و این باعث می‌شود پس از مدتی کپک بزنند. در نتیجه باید میوه‌ها را به خوبی خشک کنید و در مکانی خنک و خشک نگهداری کنید. همچنین بهتر است در فضای باز آنها را قرار ندهید تا دچار هجوم حشرات نشوند. اگر میوه خشک شده‌ای دارای رطوبت بود، بهتر است ابتدا رطوبت آن را بگیرید؛ سپس در مکان مناسب قرار دهید تا دیگر میوه‌ها را دچار کپک زدگی نکند.

نگهداری از میوه خشک

برای نگهداری و بسته‌بندی میوه‌های خشک باید ظروف و وسایل مناسبی تهیه کرده تا به صورت طولانی مدت از آن‌ها استفاده کنید و همچنین زمان نگهداری آن را افزایش دهید. بهترین وسایل که می‌توانید برای بسته‌بندی میوه‌های خشک از آنها استفاده کنید شامل:

  • ظروف پلاستیکی دردار
  • کیسه‌های فریزر پلاستیکی
  • بسته بندی وکیوم
استفاده از مواد نگهدارنده

عمدتا مواد شیمیایی به روش های پاششی، غوطه وری و ترکیب در پوشش وکیوم میوه ها به کار می روند. موم ها، هیپوکلریت ها، بی فنیل و ارنو فنیل فنات سدیم قلیایی روی سطح خارجی میوه ها به کار می روند، پوشش میوه ها به انواع مختلفی از مواد شیمیایی مثل ید، سولفیت، پی فنیل، اور تو فتيل فنل، هگزامین و سایر مواد شیمیایی آغشته می شود. از دی اکسید کربن ازن، اتیلن و هیدروکربن های کلرینه به صورت گاز یا بخار در اطراف میوه ها استفاده می شود. دی اکسید گوگرد و بنزوات سدیم مستقیما به میوه ها و فرآورده های حاصل از آنها افزوده می شوند. هدف اصلی از افزودن اکثر این مواد شیمیایی خاصیت ضد قارچی آنهاست که از فاسد شدن میوه ها جلوگیری میکند.

جلوگیری از فاسد شدن برخی میوه ها

حتما دیده اید که به محض بریدن تکه هایی از یک سیب یا آووکادو رنگ آن ها تغییر می کند و رو به قهوه ای شدن می آورد. این امر به دلیل سرعت در رها شدن آنزیم های میوه به علت بریده شدن آن است. سیتریک اسید موجود در لیمو و آب آنه می تواند موجب غیر فعال شدن این آنزیم ها و در نتیجه کاهش سرعت قهوه ای شدن رنگ سیب یا آووکادو شود.

فاسد شدن میوه ها
  • گیلاس
گیلاس میوه ی حساسی است و پس از خرید باید به سرعت در یخچال قرار داده شود چراکه در دمای اتاق خاصیت آبداری و طعم خود را از دست می دهند. وقتی گیلاس را میشویید آب را به خود جذب میکند ، بنابر این پیش از خوردن آن ها را بشویید. گیلاس های نشسته را میان حوله های کاغذی نگه داری کنید و آن را در جای سرد و خشک بگذارید. اگر بدرستی نگه داری شوند تا یک هفته در یخچال به صورت تازه باقی می مانند.
فاسد شدن میوه ها
  • انار

برای نگهداری طولانی مدت انار می توانید گل انار و یا دانه های انار را جدا کنید و آن ها را فریز کنید. پس از ۶ ماه فریز کردن گوشت های دانه های انار خشک می شوند. پس سعی کنید قبل از ۶ ماه آن ها را مصرف کنید. ابتدا انارهای سالم با دانه های سالم را انتخاب کنید. گل های آن را جدا کنید. اگر دانه ای له شده، نرم و یا قهوه ای رنگ وجود دارد آن را خارج سپس داخل سینی کاغذ روغنی قرار داده و دانه های انار را روی آن بچینید دانه ها نباید به هم چسبیده باشند.آن را داخل فریزر قرار بدهید. پس از ۱-۲ ساعت آن ها را خارج کنید و سریع در ظرف های مخصوص فریزر قرار بدهید و در آن را کامل ببندید و داخل فریزر قرار بدهید.

فاسد شدن میوه ها

امروز در روماک لجستیک در رابطه با روش های جلوگیری از فاسد شدن میوه ها صحبت کردیم.هدف تیم ما راضی نگه داشتن مشتریان و استفاده از مواد اولیه مرغوب بوده است که تا به الان هم مورد رضایت همه مشتریان عزیز بوده است.

برچسب های نوشته

بازاریابی روماک
IQA چیست؟
keyboard_arrow_up