ضرورت استقرار پنجره واحد تجاری در بنادر امیرآباد و نوشهر

آوریل 2024
ش ی د س چ پ ج
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

جدیدترین مقالات

ضرورت استقرار پنجره واحد تجاری در بنادر امیرآباد و نوشهر، اتاق بازرگانی و پایانه روماک/ اتحادیه کارگزاری گمرکی تشکیل شود به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران، نشست تخصصی «واکاوی صادرات محصولات مازندران از سایر گمرکات کشور» به ریاست حسن خیریانپور، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری، مدیران کل دستگاه…

ضرورت استقرار پنجره واحد تجاری در بنادر امیرآباد و نوشهر

ضرورت استقرار پنجره واحد تجاری در بنادر امیرآباد و نوشهر، اتاق بازرگانی و پایانه روماک/ اتحادیه کارگزاری گمرکی تشکیل شود

به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران، نشست تخصصی «واکاوی صادرات محصولات مازندران از سایر گمرکات کشور» به ریاست حسن خیریانپور، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری، مدیران کل دستگاه های مربوطه در حوزه صادرات، رییس و فعالان بخش خصوصی، نایب رییس اتاق ایران و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران در سالن نشست های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان برگزار شد.

حسن خیریانپور، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با طرح این سوال که به چه دلیل میزان صادرات ثبت شده از مبدأ گمرکات مازندران غیرقابل قبول و در تراز استان نیست، تصریح کرد: سالانه 2 میلیون و 700 هزار تن مرکبات و 220 هزار تن کیوی در استان تولید می شود اما چرا باید سهم صادرات مرکبات ما 4 هزار و 500 تن و سهم صادرات کیوی 10 هزار تن باشد؟

معاون اقتصادی استاندار مازندران گفت:

زمانی که ظرفیت صادراتی داریم باید در بدبینانه ترین حالت از 220 هزار تن کیوی استان 50 هزار تن سهم صادرات استان بود و در مرکبات هم باید چندین برابر عدد صادراتی، صادرات داشتیم. خیریانپور تصریح کرد: از صادرات 340 هزار تن مرکبات کشور 126 میلیون دلار و از صادرات 201 هزار تن کیوی کشور 115 میلیون دلار در سال گذشته عاید کشور شد و با ظرفیت هایی که مازندران داشت باید سهم این استان از هر کدام از این صادرات، 100 میلیون دلار می شد.

وی با اشاره به سفر استاندار مازندران و هیات همراه به روسیه، گفت: در این سفر، 240 میلیون دلار قرارداد صادرات محصولات بین شرکت های صادراتی مازندران با فروشگاههای معتبر روسیه بسته شد که طرف روسی تنها 200 میلیون دلار با شرکت روماک قرارداد بست.

معاون اقتصادی استاندار مازندران معتقد است که این حجم از قرارداد حتی می تواند به یک میلیارد دلار برسد و این نه تنها دور از ذهن و ایده آلیستی نیست بلکه قابل دستیابی است.

خیریانپور ادامه داد:

روز گذشته بندر «ماخاچ کالا» روسیه برای حمل و نقل دریایی اعلام آمادگی کرده است و دستگاههایی مثل گمرک، قرنطینه، استاندارد، بندر، کشتیرانی، و دامپزشکی باید پای کار بیایند که در زمان صادرات کالا، مشکلی برای صادرکنندگان ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه علاوه بر مرکبات و کیوی؛ در صادرات برنج، لبنیات و گل و گیاه و حوزه شیلات نیز مشکلاتی وجود دارد، گفت: گواهی صادرات باید در کمترین زمان ممکن صادر شود و برای سال آینده هیچ بهانه ای از مدیران در امر صادرات پذیرفته نیست.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با عنایت به اینکه صادرکنندگان استان مشخص هستند، افزود: برخی ها به هر نحوی شده می خواهند صادرات انجام بدهند، این افراد فقط منافع خودشان را می بینند و نفع کلی استان خدشه دار می شود.

خیریانپور با اشاره به تسهیلاتی که در حوزه سورتینگ داران انجام گرفت تاکید کرد: هیچ سورتینگ داری نمی تواند مدعی شود که دولت به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به او کمک نکرده باشد چرا که سال گذشته از محل تبصره 18 به آنها مساعدت کردیم بنابراین در امر صادرات از مسیر استان باید پای کار باشند.

وی در توضیح مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد که گفته بود نیاز به 70 تا 80 کامیون ترانزیتی یخچالی داریم، گفت: در اسرع وقت نشستی در بندر تشکیل و این موضوع بررسی شود چرا که امسال تاکید داریم باید صادرات واقعی مرکبات و کیوی را از بندر امیرآباد داشته باشیم و مازندران از ظرفیت های صادراتی خود به نحو مطلوب استفاده کند.

معاون اقتصادی استاندار مازندران در جمعبندی این نشست عنوان کرد:

اتحادیه کارگزاری گمرکی باید تشکیل شود، جلسه مشترک با محوریت اتاق بازرگانی، سورتینگ داران و پایانه روماک برای صادرات برگزار، کارگروه توسعه صادرات نیز فعال سازی، و فعالیت گمرک شبانه روزی شود.

خیریانپور ادامه داد: بندر امیرآباد و کشتیرانی خزر برنامه عملیاتی برای عبور مستمر کشتی در امر صادرات را ارائه دهند، گواهی قرنطینه به حداقل زمان ممکن برسد، و پنجره واحد تجاری(صادراتی) در بنادر امیرآباد و نوشهر، اتاق بازرگانی و پایانه روماک مستقر شود.

وی همچنین از دیگر مواردی که به عنوان مصوبه اعلام شد، اعمال مشوق های گمرکات برای ثبت صادرات از مبدأ مازندران، توجه به شرکت های حمل و نقل بین المللی و فعال سازی آنها و رفع سخت گیری های گواهی قرنطینه را نام برد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استاندار مازندران اظهار کرد: شروع هر کار بزرگی سخت است و برای اینکه بخواهیم جای پا باز کنیم ابتدا باید هزینه ها و سختی هایی را متحمل شویم تا به مسیر هموار دست بیابیم.

در این نشست سه ساعته، رییس اتاق بازرگانی، فعالان اقتصادی و صادرکنندگان ممتاز استان، نایب رییس اتاق ایران، مدیران کل بنادر و دریانوردی، مدیران گمرک، راه آهن، صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی، و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران به بیان نظام مسائل و راهکار برای صادرات کالاهای خود از گمرکات استان پرداختند.

برچسب های نوشته

مصرف میوه برای سلامت بدن
هر آنچه باید در مورد خواص توت خشک بدانید!
keyboard_arrow_up