خواص زردآلو
خواص زردآلو
زردآلو ارزش غذایی زیادی دارد و دارای قند طبیعی می باشد که هضم آن بسیار راحت است. این میوه غنی از ویتامین های A ، B ،C، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین (B3)، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی است. زردآلو میوهای نرم، گوشتی و زرد رنگ از خانواده گل سرخ است که در اوایل تابستان میرسد و معمولاً به آن زردآلو تابستانی طلایی نیز میگویند. این میوه بومی چین است اما در اوایل قرن اول پس از میلاد، به سایر نقاط آسیا و اروپا معرفی شد. ارتفاع درخت زرد آلو به شش متر میرسد.
خواص زردآلو برای سلامت بدن و درمان بیماری ها
بهبود دستگاه گوارش:
زردآلو سرشار از فیبر است و از طریق فیبر موجود در خود موجب بهبود و تقویت حرکات روده میشود و درنتیجه موجب بهبود دفع میشود. همچنین زردآلو از طریق تجزیه سریع اسیدهای چرب موجب بهبود هضم نیز میشود. درمان و بهبود یبوست و نفخ از دیگر خواص این میوه هستند.
درمان دیابت:
زردآلو کالری و کربوهیدرات کاملا پایینی دارد (این میوه شامل 17 کالری و 4 گرم کربوهیدرات می باشد) که برای دیابتی ها مفید است و می تواند بخشی از رژیم غذایی افراد دیابتی باشد، فیبر زردآلو می تواند سطح قند خون را تنظیم کند.همچنین شاخص گلیسمیک پایینی دارد، به این معنی که اثر پایدار بر روی سطح قند خون دارد. این میوه غنی از ویتامین هایی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و سطح قند خون را بهبود می بخشد.
بهبود مشکلات کبد:
کبد علاوه بر اینکه بزرگترین اندام داخلی است، یکی از مهم ترین ها نیز هست. کبد عملکردهای زیادی انجام می دهد، از تولید پروتئینی گرفته که به لخته شدن خون کمک می کند تا شکستن چربی ها که باعث تولید انرژی می شود. یک تحقیق دیگر بر روی حیوانات نشان داد در موش هایی که بخشی از کبد خود را از دست داده بودند، با زردآلوهایی که در آفتاب خشک شده بودند، بازسازی کبد بهبود پیدا کرد.
مطالعات نشان میدهند که خواص زرد آلو، در درمان و پیشگیری از برخی بیماریهای کبدی مؤثر است مانند بیماری کبد چرب (FLD) با افزایش فعالیت کبد. اثرات زردآلو، در دفع سریعتر مواد زائد از بدن به عملکرد سم زدایی کبد کمک میکنند. زردآلو سیاه نیز از میوههای زردآلوست. تنها تفاوت زردآلو معمولی در نوع فرآیند تولید آن است.
بهبود عملکرد قلب:
زردآلو مانند بسیاری از میوههای دیگر حاوی ویتامین C، پتاسیم و فیبر است که به حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی کمک میکند و از مشکلاتی مانند حملات قلبی و سکته جلوگیری مینماید. ویتامین C از قلب در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند. پتاسیم همچنین فشار خون را کاهش میدهد. فیبر موجود در زرد آلو، کلسترول اضافی دیواره رگهای خونی را کاهش خواهد داد. همه این مواد باعث سلامت قلب و بهبود عملکرد بدن میشوند.
بهبود بینایی:
مصرف زردآلو بطور منظم با کاهش خطر از دست رفتن بینایی مرتبط بوده است. اما مهمتر از هر چیزی، غنی از کاروتنوئیدها، زانتوفیل رتینول و ویتامین آ است که می تواند از بیماری های بینایی مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند و به رشد اطفال کمک می نماید. همچنین کاربرد موضعی عصاره هسته زردآلو می تواند با تحریک تولید اشک، خشکی چشمان را کاهش دهد.
مبارزه با التهاب:
نه تنها زردآلو بلکه هسته آن در تسکین التهاب موثر است. در حقیقت، مطالعه انجام شده روی حیوانات نشان می دهد که چگونه روغن هسته زردآلو در برابر کولیت زخمی، که یک بیماری ملتهب روده است از بدن محافظت می کند. زردآلو حاوی بتا – کریپتوزانتین است که می تواند از آرتروز و دیگر بیماری های التهاب مفاصل جلوگیری کند. منیزیم در میوه ها نیز می تواند درد التهابی را کاهش دهد.
درمان مشکلات تنفسی:
مشکلات تنفسی شامل آسم، سرما خوردگی و آنفولانزا هستند.هم چنین ویتامین ایی موجود در زردآلو مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و با رادیکال های آزاد مبارزه می کند. این فرآیند ایمنی را افزایش می دهد و از مسائلی مانند سرماخوردگی و آنفلانزا جلوگیری می کند.زردآلو غنی از بتا کاروتوئن است که به درمان تب نیز کمک می کند. برای رفع تب، زردآلو را خیس کرده و میل کنید. سپس آب گرم و عسل را بعد از آن بنوشید تا تب برطرف شود.
مرطوب کننده پوست:
خواص آبرسانی روغن هستهی زردآلو سبب میشود که مانند یک مرطوبکنندهی طبیعی عمل کند. میزان بالای اسید لینولئیک موجود در این روغن سبب حفظ تعادل رطوبت پوست میشود. این روغن سبک است بنابراین به راحتی جذب پوست میشود بدون اینکه چربی روی پوست باقی بگذارد. این روغن برای تمام انواع پوست، از جمله پوستهای چرب و آکنهدار مناسب است. شما همچنین میتوانید چند قطره از این روغن را به مرطوبکننده یا سرم پوستتان اضافه کنید.
کمک به کاهش وزن:
خواص زردآلو نشان میدهد این میوه کم کالری و پر فیبر است که به احساس سیری و عملکرد بهتر معده کمک میکند. ۴۰ گرم زرد آلو، حاوی ۱۰ گرم فیبر است. فیبر به آرامی توسط بدن هضم میشود و بنابراین از پرخوری جلوگیری میکند و باعث کاهش وزن خواهد شد. زردآلو میتواند بخش خوبی از هر برنامه کاهش وزن و رژیم غذایی باشد. بنابراین، اگر میخواهید با یک رژیم غذایی سالم وزن کم کنید، باید زردآلو را در سبد غذاییتان قرار دهید. خوردن روزانه چند عدد از این میوههای خوشمزه، مواد مغذی ضروری را برای بدن شما فراهم میکنند.
ویتامینها و مواد معدنی زردآلو
زردآلو سرشار از پتاسیم، فسفر و بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند. همچنین کلسیم، آهن، منیزیم، ویتامین C و فولات را نیز تأمین میکند. اگرچه میوه منبع سرشاری از کالری و قند است اما ویتامینها و مواد معدنی بیشتری نیز دارد. زرد آلو همان مواد مغذی تازه را در مقادیر بالاتر فراهم میکند.
خواص هسته زردآلو
مغز هسته زردآلو ، مصرف خوراکی دارد و از گذشته های دور در طب سنتی برای درمان برخی از بیماری ها مصرف می شده است. بعد از مصرف این ماده پی به خواص فوق العاده آن نیز بردند و متوجه شدند که از آن می توان برای درمان برخی بیماری ها از جمله:مشکلات تنفسی،سوء هاضمه،فشار خون بالا،تسکین درد،تقویت سیستم ایمنی بدن،مبارزه با عفونت و درمان آرتروز اشاره کرد و شاید هیچ گاه فکر نمی کردید که ممکن است هسته زردآلو چنین خاصیت هایی داشته باشد.
از نظر متخصصان تغذیه،هسته زردآلو مانند بادام است و همان اندازه مواد مغذی و معدنی مفید دارد. چربی های سالم و فیبر موجود در این هسته برای بدن بسیار مفید می باشد. برخی هسته ها که شیرین هستند را می توان با دیگر آجیل ها مخلوط کرد و به عنوان میان وعده مقوی میل نمود. حتی برای کودکان نیز می تواند یک خوراکی لذیذ به حساب بیاید. هسته تلخ زردآلو را در روسیه برای درمان سرطان مورد استفاده قرار داده اند.
توصیه روماک
توجه به این نکته مهم است که افراد باید طیف وسیعی از میوهها و سبزیجات را بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل بهصورت روزانه مصرف کنند تا مطمئن شوند که تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را دریافت میکنند؛ مانند بیشتر میوهها و سبزیجات، زردآلو و هسته ی آن منبع خوبی از بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی است که بدن ما برای عملکرد بهتر به آنها نیاز دارد.