تفاوت صادرات و واردات با روماک

تفاوت صادرات و واردات با روماک
از تجارت بین المللی یک کشور با سایر کشورها به عنوان واردات و صادرات یاد میشود. کلمه واردات به تجارت بین المللی مربوط میشود که کشوری کالا و خدمات را از کشور دیگر خریداری میکند، در حالی که کلمه صادرات به تجارت بین المللی اشاره دارد که در آن کشوری کالا و خدمات را به کشورهای دیگر میفروشد. تفاوتهای صادرات و واردات از این تعریف و مفهوم گرفته میشوند. در مقاله تفاوت صادرات و واردات با روماک همراه ما باشید.
روند واردات و صادرات برای وجود کشورها مهم است، زیرا هیچ کشوری وجود ندارد که تمام منابع مورد نیاز خود را برای زنده ماندن داشته باشد. از این رو، کشورها باید برای کالاها و خدماتی که فاقد آن هستند به کشورهای دیگر وابسته باشند. در ادامه درباره ماهیت و تفاوتهای صادرات و واردات اطلاعات بیشتری کسب میکنیم.
کدام یک بهتر است؛ صادرات یا واردات
با گسترش اینترنت و افزایش تعامل بین تجار، سرمایهگذاران، بازرگانان و کسبوکارهای مختلف، بسیاری از شرکتها و افراد شروع به فعالیت تجاری و رقابت در مقیاس جهانی کردهاند. دو حوزه پرطرفدار در این بستر جهانی، صادرات و واردات هستند. در صادرات، شما باید با مازاد تولیدات داخلی و نیز کالاهای باکیفیت و پرمتقاضی تولید داخل کشور و بازارهای جهانی برای فروش آنها آشنایی داشته باشید. واردات نیز نگاه شما باید به میزان تقاضای داخلی و قیمت و کیفیت محصولات در بازار کشورهای مختلف باشد. در مقاله تفاوت صادرات و واردات با روماک با مزایا و نیز با دشواری های هردو روش آشنا میشویم تا شما بتوانید از بنابراین تواناییهای خود ببیند کدام برای شما بهتر است؛ صادرات یا واردات ؟!
چرا واردات و صادرات کالا مهم است؟
هر کشوری دارای منابع و تولیداتی ویژه است که برخی از آنها مازاد بر مصرف و نیاز داخلی هستند. در عین حال، همین کشور ممکن است برای توسعه و بهبود اقتصاد خود، فاقد منابعی دیگر باشد. به عنوان مثال، درحالی که برخی از کشورها از نظر مواد معدنی و فلزات گرانبها یا سوختهای فسیلی غنی هستند، برخی دیگر با کمبود این منابع مواجه هستند. همچنین برخی از کشورها سیستمها، ابزارها و زیرساختهای آموزشی یا مخابراتی یا اطلاعاتی توسعه یافتهای دارند، درحالیکه برخی دیگر در این زمینهها نیازمند واردات این ابزارها، فناوریها یا خدمات هستند. از سوی دیگر صادرات و واردات کالا فقط هسته اصلی هر کسب و کار بزرگ و موفق نیست؛ بلکه به رشد و گسترش اقتصادهای ملی نیز کمک میکند.
مفهوم واردات
اصلیترین تفاوتهای صادرات و واردات را میتوان از مفاهیم آنها دریابیم. واردات، خرید کالاها و خدمات توسط یک کشور از کشورهای دیگر است که برای استفاده داخلی صورت میگیرید. کالاها و خدمات خریداری شده از کشورهای خارجی، توسط دولت یا در بازار داخلی برای رفاه عمومی استفاده یا فروخته میشود. واردات کالا و خدمات تأثیر مستقیم بر اقتصاد کشور دارد. تجارت بالاتر واردات به معنای ضعیف شدن اقتصاد است. با واردات زیاد، پول بالایی از کشور خارج می شود.
به عنوان مثال، بسیاری از کشورها، از نظر نفت خام و سوخت به کشورهای خاورمیانه وابسته هستند و این کشورها به دلیل نرخ بالای صادرات نفت، ثروتمند میشوند. فروش نفت به سایر کشورها موجب درآمد بیشتر اقتصاد میشود. به همین دلیل، کشورها میخواهند بین واردات و صادرات توازن برقرار کنند تا بار کمتری بر دوش اقتصاد باشد. با این حال، دستیابی به آن برای کشورها امری دشوار است.
یکی از تفاوت های صادرات و واردات در این است که کشورها معمولا تا آنجا که بتوانند از واردات کالا و خدمات اجتناب میکنند و سعی دارند تا آنجا که ممکن است نیاز خود را در داخل کشور تولید کنند. با این وجود، کالاهایی که تولید آنها در کشور اصلی غیرممکن است (مانند نفت خام) یا تولید آنها در خانه گران تمام میشود، از کشورهای دیگر وارد خواهد شد.
روند واردات کالا
در اینجا به روند واردات کالا از کشورهای دیگر می پردازیم که به ما کمک میکند تفاوت های صادرات و واردات با روماک را در روند انجام کار بدانیم.
- پرس و جو در بازار جهانی کالاها: روند واردات با پرس و جو در بازار جهانی آغاز میشود. اطلاعات را میتوان از انجمنهای بازرگانی دریافت کرد. در آخر با شرکتهایی که کالاهای مورد نیاز را برای صادرات ارائه میدهند، در مورد نرخ و شرایط تحویل و دیگر موارد صحبت میشود.
- دریافت مجوز واردات: واردکننده باید مجوز واردات را دریافت کند. برای این کار باید اطلاعاتی در مورد نیاز یا عدم نیاز و نحوه دریافت مجوز در اختیار داشته باشید.
- اخذ ارز خارجی: در مرحله بعدی، شما باید ارز کشوری را که میخواهید از آن کالا وارد کنید بدست آورید.
- ثبت سفارش: به صادرکنندگان سفارش دهید. سفارش شما باید حاوی اطلاعات دقیق در مورد رنگ، طرح، مقدار و موارد مهم دیگر در مورد محصول باشد.
- اعتبار نامه: این یک مرحله مهم در روند واردات است. شما از بانک اعتبار اسنادی دریافت میکنید که اعتبار شما را نشان میدهد. اعتبار اسنادی اصالت و شرایط و ضوابط سفارش شما را اثبات میکند.
- رسید حاوی اطلاعات مربوط به حمل و نقل: صادر کننده شما رسیدی که شامل اطلاعات مربوط به حمل و نقل دریایی مانند نام کشتی، شماره فاکتور، شرح کالای اعزام شده و غیره را برای شما ارسال میکند.
- ارسال اسناد واردات به بانک: با توجه به تحویل کالا، سند واردات برای اقدامات بیشتر به بانک ارسال می شود.
- دریافت تحویل: اسناد صادرات از مامور تحویل دریافت میشود.
- ترخیص و ترخیص از گمرک: آخرین و خسته کنندهترین مرحله فرآیند واردات مربوط به ترخیص کالا از گمرک است. برای کنترل کالاهای وارداتی باید تعداد زیادی تشریفات قانونی را انجام دهید.
آشنایی با مزایای واردات
منظور از واردات، خرید محصولات یا خدمات از کشوری دیگر و رساندن آنها از طریق سیستمهای حملونقل و شرکتهای واسطه به بازارهای داخلی است. این محصولات یا خدمات در داخل کشور توسط شرکت یا فرد واردکننده به مشتریان ارائه میشوند و به این ترتیب، گزینههای خرید آنها افزایش مییابد. واردات مزایای دیگری هم دارد که آنها را با هم مرور میکنیم.
-
معرفی محصولات جدید به بازار
بسیاری از کسبوکارهای تولیدی در کشورهای توسعهیافته یا در حال توسعه تمایل به تولید کالا برای بازارهای خارجی در آسیا، اروپا و کشورهای آمریکای شمالی دارند. این ویژگی، بیشتر به دلیل وسعت این بازارها و قدرت خرید مردم در کشورهای این مناطق از دنیا است.
وقتی محصولی جدید در چین تولید میشود، اگر برای بازرگانان ایرانی جذاب بهنظر برسد، میتوانند آن را وارد کرده، به مشتریان بالقوه خود معرفی کنند. به لطف گسترش اینترنت، بازرگانان میتوانند تحقیقات بازار را قبل از واردات یک محصول خاص انجام دهند. این قابلیت به آنها کمک میکند که تشخیص دهند آیا نیاز واقعی به چنین محصول وارداتی در بازار وجود دارد یا خیر، بنابراین میتوانند از قبل یک استراتژی بازاریابی موثر ایجاد کنند.
-
کاهش هزینهها
در مقاله تفاوت صادرات و واردات با روماک یکی دیگر از مزایای عمده واردات، کاهش هزینههای ساخت و تولید برخی از محصولات است. امروزه بسیاری از کسبوکارها، واردات محصولاتی را انتخاب میکنند که هزینه تولید آنها در داخل کشور به دلایل مختلفی مانند: هزینه گران نیروی کار داخلی یا هزینه گران مواد اولیه در داخل کشور بالا باشد. بنابراین در این مواقع، واردات محصولات بسیار مقرونبهصرفهتر از تولید آنها است.
موارد متعددی وجود دارد که کارآفرینان، محصولاتی باکیفیت مناسب در بازارهای خارجی پیدا میکنند که حتی با احتساب هزینههای کلی واردات، باز هم برای بازارهای داخلی، ارزان هستند. بنابراین کارآفرینان بهجای سرمایهگذاری بر روی ماشین آلات مدرن و گران قیمت تولید، واردات کالا را انتخاب میکنند.
-
امکان مدیریت بخشی از بازار داخلی با استفاده از واردات
یکی از مزایای کلیدی واردات محصولات، فرصت تبدیل شدن به یک رهبر یا فرد بانفوذ و تصمیمگیرنده در بازار صنعت مورد نظر است. از آنجا که تولید محصولات جدید و بهبود یافته فرآیندی بیپایان است، بسیاری از کسبوکارها در سراسر جهان از فرصت واردات محصولات جدید و منحصربهفرد، قبل از رقبای خود استفاده میکنند. این که شما اولین کسی باشید که یک کالای جدید را وارد میکند، به راحتی باعث میشود شما در یک بخش از بازار، پیشرو و تصمیم گیرنده باشید. همچنین اینکار باعث شهر بیشتر برند برای شما خواهد شد.
-
ارائه محصولات با کیفیت بالا
یکی دیگر از مزایای واردات مربوط به توانایی بازاریابی محصولاتی با کیفیت بالا است. بسیاری از کارآفرینان موفق به خارج از کشور سفر میکنند؛ از کارخانهها و مراکز تخصصی فروش محصولات بازدید میکنند؛ تا محصولاتی با بالاترین درجه کیفیت و بیشترین استانداردها را بیابند و آنها را به کشور خود وارد کنند.
دشواریها و معایب واردات
در مقاله تفاوت صادرات و واردات منظور از معایب واردات درواقع همان موانع، ریسکها و دشواریهای این حوزه از فعالیتهای بازرگانی است. از جمله این معایب میتوان به این موارد اشاره کرد: نوسان مداوم نرخ ارز، موانع تجاری بهویژه در گمرکات داخل کشور، سختی ارتباط با بازرگانان و تولیدکنندگان در کشورهای مختلف و نیز وجود موانع زبانی و در پایان، وجود مشکلات حملونقل و امکان تاخیر در دریافت کالاها.
مفهوم صادرات
حال که مفهوم واردات و روند آن را در مقاله تفاوت صادرات و واردات با روماک فهمیدیم، مفهوم صادرات میتواند تفاوتهای صادرات و واردات را برای شما روشن کند. صادرات، فروش کالاها و خدماتی است که از یک کشور به کشورهای دیگر ارسال میشود. یک کشور معمولا مواردی را که به وفور در آن وجود دارد به کشورهای دیگر صادر میکند. تجارت صادراتی برای یک کشور سالم است به اقتصاد آن کمک کرده و آن را قویتر میکند.
کشوری که صادرات بیشتر و واردات کمتری دارد از اقتصاد خوبی برخوردار است. کشورها باید منابع خود را به اشتراک بگذارند تا بتوانند آنچه که در کشور خود قابل تولید نیست، بدست آورند. به عنوان مثال، هند به صادرات نیروی انسانی IT در سراسر جهان مشهور است. بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده آمریکا خدمات هند را در بخش IT وارد میکنند. صادرات خدمات به اقتصاد کشور کمک میکند. کشورها سعی میکنند بیش از کالاهایی که وارد میکنند، کالا صادر کنند تا پول بیشتری در کشور جریان داشته باشد تا اینکه از کشور خارج شود. این اصل یکی از مهم ترین تفاوت های صادرات و واردات است.
روند صادرات کالا
در تفاوت صادرات و واردات با روماک به روند صادرات کالا میپردازیم تا تفاوتهای صادرات و واردات را در نحوه اجرای آنها درک کنیم.
- دریافت تقاضا: خریداران درخواست استعلام را به کلیه فروشندگان بالقوه ارسال میکنند. فروشنده موظف است در پاسخ، قیمت سفارش و شرایط فروش را ارسال کند.
- دریافت سفارش: در صورت توافق، خریدار رسید سفارش را برای شما ارسال میکند که شامل اطلاعات مربوط به سفارش است.
- استعلام اعتبار خریدار؛
- اخذ مجوز صادرات: برای ارسال کالا، صادرکننده باید مجوز دریافت کند.
- تولید: کالاها طبق نیاز خریدار تولید میشوند.
- گواهی مبدا: گواهی مبدا برای تأیید تولید کالا در کشور به وارد کننده ارسال میشود.
- رزرو فضای حمل و نقل با شرکت صادر کننده: شما باید از قبل با شرکت حمل و نقل هماهنگ کرده باشید و به آنها را از نوع کالا، تعداد، تاریخ حمل و نقل و مقصد تحویل و غیره آگاه کنید.
- آماده سازی سفارش و بسته بندی برای ارسال به شرکت حمل و نقل: پس از آماده شدن سفارش، شما باید کالاها را بسته بندی کنید تا در هنگام حمل و نقل آسیب نبیند و ذکر آدرس مقصد و نوع کالا را روی بسته بندی قید کنید.
- بیمه: هنگام حمل و نقل کالا، میتوانید با بیمه مرسوله خود را از بلایای طبیعی یا حوادث ایمن کنید. بنابراین، برای جلوگیری از ضرر در آینده، باید کالا را بیمه کنید.
- ترخیص کالا؛
- دریافت رسید: رسید هنگام بارگیری کالا توسط ناظر بندر صادر میشود.
- تولید فاکتور: پس از ارسال کالا. باید فاکتوری برای ارسال به خریدار تهیه کنید.
- دریافت هزینه: پس از تحویل کالا به خریدار شما ملزم به دریافت اسناد مانند فاکتور، بارنامه، گواهی مبدا و اعتبار اسنادی و غیره هستید. این اسناد در ازای قبض به فروشنده تحویل داده می شوند.
مزایای صادرات انواع کالاهای ایرانی
در تفاوت صادرات و واردات با روماک گفتیم که صادرات کالا یکی از مهمترین روشهای ارزآوری برای کشور و سودآوری برای فعالان عرصه بازرگانی است. صادرات همچنین باعث میشود شرکتهای تولیدی بهمنظور امکان رقابت در بازارهای خارجی، کیفیت کالاها، خدمات و بستهبندی محصولات خود را افزایش دهند. برخی از مزایای صادرات را با هم مرور میکنیم:
- استفاده از ارزهای حاصل از صادرات برای تامین نیازهای وارداتی شرکتهای تولیدی
- امکان دریافت تسهیلات دولتی برای صادرات
- وجود بازارهای خارجی متنوع و فرصتهای بسیار صادراتی
- گسترش ارتباطات تجاری بینالمللی
- امکان گسترش کانالهای توزیع
- امکان بهرهگیری از شیوههای آنلاین سفارشگیری برای صادرات محصولات
دشواریها و معایب صادرات
صادرات نیز همچون واردات دارای ریسک ها و دشواری هایی است. مورد مشترک ریسک های صادرات و واردات عبارت است: وجود نوسانات ارزی. برخی از دشواری های دیگر در این زمینه عبارتند از: امکان مداخلات دولتی با تاثیر منفی بر صادرات، دشواری های دریافت مبالغ از خارج از کشور در شرایط تحریم و دشواری های استفاده از سرویس های مالی بین المللی برای ایرانیان، نیاز به دریافت گواهی نامه های متعدد برای صادرات انواع کالاها و نیز وجود تعرفه های بالای گمرکی.
تفاوت های صادرات و واردات با روماک
تفاوتهای صادرات و واردات از تعریف و ماهیت آنها ایجاد میشود. با توجه به مطالبی که بیان شد، تاکنون باید به تفاوتهای صادرات و واردات پی برده باشید. در اینجا ما به مهمترین آنها اشاره میکنیم؛
- تعاریف، سادهترین و اصلیترین تفاوتهای صادرات و واردات را نشان میدهند. همانطور که تشاره شد، منظور از واردات این است که کشوری کالا و خدمات را از کشورهای دیگر برای مصارف داخلی یا فروش در بازار داخلی خریداری کند، در حالی که صادرات به این معنا است که کشوری کالاها و خدمات خود را به کشورهای دیگر بفروشد.
- واردات کالا و خدمات برای تأمین خواستههای کشور انجام میشود، اما صادرات کالاها و خدمات برای حضور در بازار جهانی شکل میگیرد.
- از مهمترین تفاوتهای صادرات و واردات بحث اقصادی آن است؛ واردات زیاد به ضرر اقتصاد یک کشور است در حالی که صادرات زیاد برای اقتصاد یک کشور مفید خواهد بود.
- واردات زیاد نشانگر تقاضای زیاد در کشور است اما صادرات بالا نشاندهنده مازاد تجارت در یک کشور است.
- واردات یک هزینه برای کشور است اما کشور از طریق صادرات درآمد کسب میکند.
صادرات یا واردات ؛ کدامیک را انتخاب کنیم؟
انتخاب بین دو گزینه صادرات و واردات، به عوامل بسیار متعددی مانند: میزان سرمایه، تواناییهای فردی و شرکتی، میزان ارتباطات بینالمللی، تواناییها در بازاریابی، شناخت محصولات داخلی و تولیدکنندگان داخلی، شناخت بازارهای خارجی و تولیدکنندگان و برندهای خارجی و مواردی از این دست بستگی دارد. درواقع باید به یاد داشته باشیم که هر دو روش صادرات و واردات دارای مزایا و ریسکهایی هستند؛ اما با استفاده از تحقیقات گسترده و نیز استفاده از خدمات مشاوره شرکتهای بازرگانی میتوان بهترین روش را انتخاب کرد.
سخن پایانی
مفاهیم، فرآیندها و تفاوتهای صادرات و واردات در همه کشورها مهم است. کشورها باید کالاهایی را که میتوانند تولید کنند صادر و محصولاتی را برای تامین نیاز کشور وارد کنند. هر کشوری برای داشتن اقتصادی رو به رشد، بیش از واردات باید تولید و صادرات را در برنامه و دستور کار خود داشته باشد.
اساساً، دو روش برای صادرات و واردات کالا و خدمات وجود دارد؛ روش اول، مستقیم است که در آن شرکت مستقیما با خریداران یا تأمین کنندگان خارج از کشور ارتباط میگیرد و تمام تشریفات قانونی مربوط به حمل و نقل و تأمین مالی را انجام می دهد. اما در روش دوم که غیر مستقیم انجام میشود، شرکتها در عملیات مشارکت بسیار کمی دارند و واسطه ها همه وظایف را انجام میدهند. بنابراین در صادرات و واردات غیر مستقیم شرکتها به عنوان طرفین تأمین کننده و فروشنده، تعامل مستقیم باهم ندارند.
ممنون که تا انتهای مقاله تفاوت صادرات و واردات با روماک همراه ما بودید. روماک یک شرکت لجستیکی بزرگ صادراتی در زمینه محصولات کشاورزی میباشد. پایانه صادراتی بین المللی روماک توانسته که با کسب تجربه و اطلاعات پیشرو، در زمینه های تولید تا بازاریابی و برندینگ به جایگاه امروزی خود دستیابد.