6 کشور هدف صادرات میوه

آوریل 2024
ش ی د س چ پ ج
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

جدیدترین مقالات

6 کشور هدف صادرات میوه
صادرات میوه چیست؟ یکی از پرطرفدار ترین تجارت ها در ایران، صادرات میوه است. همه می دانیم که ایران به دلیل شرایط آب و هوایی عالی ای که در چهار فصل دارد، شرایط مطلوبی را برای کشت و پرورش انواع میوه در خاک خود دارا است و این موضوع یک…

6 کشور هدف صادرات میوه

صادرات میوه چیست؟

یکی از پرطرفدار ترین تجارت ها در ایران، صادرات میوه است. همه می دانیم که ایران به دلیل شرایط آب و هوایی عالی ای که در چهار فصل دارد، شرایط مطلوبی را برای کشت و پرورش انواع میوه در خاک خود دارا است و این موضوع یک امتیاز خیلی خوب برای ما در ایران محسوب می شود. کیفیت عالی میوه های ایرانی بر هیچ کسی پوشیده نیست و در مرزهای مشترک و غیر مشترک طرفداران خاص خودش را دارد.در ادامه 6 کشور هدف صادرات میوه را معرفی می کنیم.

سود خوب ناشی از این صادرات سبب شده تا تاجران زیادی در این زمینه سرمایه گذاری کنند. البته این سرمایه گذاری ها بسیار درست بوده و نتیجه ی مطلوب، حاصل گردیده است. سیب درختی، انار، کیوی، لیمو شیرین، لیمو ترش، پرتقال، زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، آلو، انگور، خرمالو، به، گلابی و … میوه هایی هستند که در راس صادرات میوه ی ایران به کشورهای اروپایی و غیر اروپایی قرار دارند.

مزیت های صادرات میوه 

مزیت های بسیار زیادی دارد و یکی از مهم ترین این مزیت ها، بحث ارز آوری و توسعه ی اقتصاد کشور است. در کنار این موضوع مطرح شدن محصول ایرانی در سطح بین المللی و شناخته شدن آن و تلاش برای تولید محصولات با کیفیت تر نیز وجود دارد. البته که در کنار تولید، بحث اشتغال زایی نیز به راحتی مطرح می گردد و صدها جوان ایرانی می توانند از قبال این موضوع نان خانواده خود را تامین نمایند. یکی از مهم ترین مواردی که باید در صادرات انواع محصولات رعایت شود، بحث استانداردهای کشور مبدا و کشور مقصد در واردات و صادرات است. بدون رعایت قوانین صادرات و واردات هر کشور، شرایط درست برای صادرات و واردات کالا و محصول فراهم نیست. در ادامه درباره ی این موضوع و صادرات میوه به کشورهای مختلف، بیشتر برایتان خواهیم گفت. لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

صادرات میوه

مراحل صادرات میوه 

در مقاله 6 کشور هدف صادرات میوه مراحل صادرات بسیار حساس و نظام مند می باشد، افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند بایستی از قوانین این صادرات اطلاع داشته باشند. از مهم ترین قوانین این صادرات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  شناخت و آشنایی از بازارهایی که می توانید به راحتی محصول مورد نظر خود را ارسال کنید
  •  شناخت کامل از شرکتی که قرار است محصولات صادر شده را به آن شرکت تحویل دهید
  •  پرداخت تعرفه های مربوطه صادرات میوه
  •  مراجعه به یکی از شرکت های ترخیص کالا
  •  عقد قراردادهای لازم
  •  رعایت استانداردهای لازم برای بسته بندی و نگهداری محصولات قابل صادر
  •  اخذ و دریافت تاییدیه از وزارت بهداشت
  •  اخذ مجوز خروج از گمرک
  •  جلوگیری از طولانی شدن زمان ارسال آن
  •  هماهنگ شدن با واحد لجستیک
  •  انجام تحقیقات بازار شناسی
  •  محاسبه هزینه های صادرات میوه
  •  انجام تبلیغات بسیار حرفه های و هدفمند
  •  انتخاب یکی از راه های بسیار موثر برای انتقال و جا به جایی میوه

صادرات میوه به عراق در 6 کشور هدف صادرات میوه

از 6 کشور هدف صادرات میوه عراق کشوری در همسایگی ایران است. این کشور متاسفانه به هیچ وجه زمین های حاصلخیزی برای کاشت و پرورش انواع محصولات کشاورزی را ندارد و به همین دلیل همیشه تمام مایحتاج خود را از طریق واردات محصول و کالا، تامین می کند. در ادامه همان طور که می دانید، پرورش میوه نیز یکی از فعالیت های کشاورزی محسوب می شود و عراق از داشتن مهم ترین المان آن یعنی زمین های حاصلخیز برای کشاورزی محروم می باشد. پس واردات میوه برای کشور عراق، یک امر ضروری در جهت تامین نیازهای کشورش است.

مرزهای کوتاه بین ایران و عراق، یکی از بهترین شرایط ها برای تجارت را فراهم می کند. عراق به دلیل اینکه یک کشور جنگ زده است، بازار خوبی برای صادرات میوه ی ایران محسوب می شود و به دلیل همین مرزهای کوتاه، هزینه ی حمل و نقل و باربری بسیار کاهش می یابد. محصولاتی مثل گوجه، طالبی، خربزه، هندوانه، سیب زمینی، پیاز، مرکبات، انگور، انجیر از مهم ترین محصولات صادراتی ایران به عراق هستند.

با توجه به مواردی که برایتان گفتیم:

حتما شما هم حدس می زنید که صادرات به عراق یکی از به صرفه ترین انواع صادرات برای ما در ایران محسوب می شود. یکی از کوتاه ترین مرزهای بین ایران و عراق، مرز بیست الی سی کیلومتری بین آبادان و بصره است که از این راه تاجران می توانند برای صادرات خودشان نهایت استفاده را کنند. به طور خلاصه اگر بخوایم خدمتتان عرض کنیم، صادرات میوه به عراق آنقدر برای ایران مهم است که باید تلاش کند تا این کشور تمامی مایحتاج خود را از ایران وارد نماید. چرا که در این صورت، این کشور یک قطب مهم اقتصادی برای تاجران ایرانی محسوب می گردد.

صادرات به عمان

دومین کشور از 6 کشور هدف صادرات میوه عمان است. عمان یک کشور در جنوب شرقی خلیج فارس است که بیشترین درآمدش از فروش نفت حاصل می شود. بیشترین واردات عمان مربوط به وسایل نقلیه، ماشین آلات و انواع مواد غذایی است که صادرات میوه نیز در بین آن ها قرار دارد. نود درصد مایحتاج داخلی عمان از طریق واردات تامین می شود و باید بگوییم که سهم ایران نسبت به کشورهای دیگر، بسیار زیاد است. برای صادرات میوه به عمان معمولا از مرزهای آبی استفاده می کنند. دو بندر چابهار و بندر عباس، نقش بسیار مهم در صادرات میوه به عمان را دارند، این مسیرها برای حمل و نقل بسیار کوتاه می باشد و هزینه ی زیادی برای جابجایی، روی دست تاجران باقی نمیگذارد.

صادرات میوه به عمان، مزیت های خیلی زیادی دارد:

یکی از مهم ترین این مزیت ها بحث تورم زیر سه درصد این کشور است. یکی از چیزهایی که می تواند تجارت و صادرات و واردات را به کلی فلج کند، تورم و نوسانات قیمت اجناس است. کم و زیاد بودن قیمت محصولات، تاثیر زیادی بر روی عقد قراردادهای تجاری دارد. عمان کشوری با کمترین نوسانات قیمتی محسوب می شود و تاجران برای عقد قرارداد تجاری اصلا نگران بالا و یا پایین رفتن قیمت اجناس نیستند.

موضوع بعدی که صادرات میوه به عمان را تا حد قبل توجهی آسان می کند، این است که این کشور در زمینه ی ثبت انواع شرکت های تجاری داخل خودش مشکلی نداشته و قوانین سرسختانه ای ندارد. همین موضوع راه را برای تمامی تجار ایرانی برای تجارت با عمان هموار می کند. و در نهایت چیزی که همه ی تاجران را متمایل به تجارت با عمان می کند، بحث حمایت عمان از سرمایه گذارانی است که پول خود را در عمان خرج می کنند.

صادرات میوه به دبی

دبی کشور گرم و مرطوب است و تنها محصول پرطرفدار آن رطب یا همان خرماست. به همین دلیل یکی از مهم ترین صادرات ایران به دبی، صادرات میوه است. امارات کشور ثروتمندی است اما زمین های حاصلخیز خوبی برای پرورش انواع میوه جات و سبزیجات ندارد و به همین دلیل باید از طریق واردات، نیازهای خود را برطرف سازد. از همین رو ایران یکی از بهترین کشورها برای صادرات میوه به دبی محسوب می شود. تنها رقیب ایران در صادرات میوه به دبی، ترکیه است که متاسفانه توانسته در این صادرات از این ایران پیشی بگیرد. به عنوان مثال صادرات میوه به دبی از طریق ایران در سال 1394 عددی برابر با حدود ۴ میلیارد و ۹۲۲ میلیون دلار بوده و در سال های اخیر به دلایل مختلفی، این میزان کاهش یافته و این جایگاه به ترکیه اعطا شده است.

از 6 کشور هدف صادرات میوه بیشتر صادرات میوه به دبی و امارات از طریق لنج های باری ایرانی انجام می شده است که در حال حاضر نیز جریان دارد، در سال های اخیر با رشد جمعیت در امارات و به خصوص دبی، تقاضا برای تامین مواد غذایی و تره بار باکیفیت در دبی بالا رفته و کشورهای مختلف در این بازار به رقابت می پردازند تا بهترین محصولات خود را عرضه کنند. با رشد گردشگری و اقتصادی دبی تقاضا برای انواع میوه و تره بار روند افزایشی داشته و در این راه شرکت های ایرانی نیز مشغول فعالیت بوده اند.

صادرات به دبی:

معمولا با مشکلات حمل و نقلی خیلی زیادی مواجه است. چرا که بهترین راه ها برای حمل و نقل میوه به دبی، راه های آبی هستند. اما تمامی باغات میوه در قسمت غرب ایران قرار دارند و ابتدا باید به جنوب ایران منتقل شوند. به همین دلیل در همین بخش داخلی نیز دلالان زیادی عرض اندام می کنند. مشکل بعدی که در صادرات میوه به دبی وجود دارد بحث گرما هوای جنوب ایران است که صادرات هر نوع میوه را محدود می نماید. گرمی هوا ممکن است باعث خرابی میوه های بسیار زیادی شود. حالا تصور کنیم که میوه ها سالم و با محدودیت خاصی به جنوب رسیده، پیدا کردن لنج هایی که دارای یخچال های بزرگ برای حمل و نقل میوه باشند کار بسیار سختی است. همین موارد باعث شده که قیمت میوه در دبی بسیار زیاد باشد.

صادرات میوه به ترکیه

صادرات میوه به ترکیه مانند هر صادرات دیگری به هر کشور دیگری باید طبق قوانین و ضوابط تعیین شده ی این کشور باشد. ترکیه خود به تنهایی یکی از کشورهای فعال در زمینه ی صادرات محسوب می شود. طبیعتا برای اینکه ما بتوانیم برای صادرات میوه به ترکیه، جای قدم محکمی داشته باشیم، باید یکی از باکیفیت ترین برگه ی خود را در زمینه ی صادرات به ترکیه رو کنیم تا بتوانیم از عهده ی انتظارت این کشور موفق و فعال در زمینه ی صادرات برآییم.

بسته بندی شیک و زیبا، نحوه ی انتقال محموله و استفاده از زبان کشور مربوطه بر روی بسته بندی از اصول مهم در صادرات میوه به ترکیه می باشند. همچنین صدور یک فاکتور با نام پروفرما یکی دیگر از قوانینی است که باید در زمینه با صادرات به ترکیه رعایت شود. این فرم حاوی اطلاعات تکمیلی محموله و محصول است که باید توسط خریدار تایید و امضا گردد.

صادرات میوه به اروپا

برای فعالیت در زمینه ی صادرات میوه به اروپا، مانند هر فعالیت صادراتی دیگری ، شما باید ابتدا به زبان آن کشور مسلط باشید. یا از یک مترجم به صورت دائمی کمک بگیرید. بدون تسلط بر زبان کشور اروپایی مورد، امکان برقراری ارتباط در زمینه ی صادرات وجود نخواهد داشت. شرط اصلی صادرات همیشه کیفیت محصول بوده و هست. اما این کشورهای اروپایی به نسبت سایر کشورها در زمینه ی تایید کیفیت محصول اندکی سخت گیرانه تر عمل می کنند. و رای جلب رضایت آن ها، فروشندگان و تجار ایرانی باید به فکر بالاترین کیفیت در میوه ها باشند.

صادرات میوه به قطر

از 6 کشور هدف صادرات میوه قطر هم یکی از کشورهای خاور میانه است که بسیار ثروتمند می باشد. اما به دلیل آب و هوای بسیار خشک، یکی از پرو پا قرص ترین مشتریان ایران برای این صادرات است. در لیست صادرات میوه به قطر، میوه هایی مانند هندوانه، فلفل دلمه ای و گوجه در راس قرار دارند. اما خرما، پسته، کلم، کاهو، خیار و خیارترشی، کدو، زعفران و برخی محصولات دیگر نیز از اعضای جدا نشدنی همین لیست می باشند.

استانداردهای قطر برای واردات میوه تا حدودی سخت گیرانه است. از این جهت که تمامی میوه ها باید در پک های مخصوص خودشان بارزده و جایگذاری شوند. تا در صورت پوسیدگی یک میوه، میوه های بعدی نیز خراب نشوند.

میوه صادراتی

میوه هایی که قابلیت صادرات در ایران را دارند. شامل این موارد هستند.: سیب درختی، انار، کیوی، لیمو شیرین، لیمو ترش، پرتقال، زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، آلو، هندوانه، خربزه، انگور، خرمالو، به و گلابی. به این میوه ها، میوه صادراتی گفته می شود. یکی از مهم ترین فاکتورها در صادرات ، نوع بسته بندی میوه است. که هم در حفظ کیفیت میوه، سلامت میوه تاثیر بسیار زیادی دارد. و هم باعث بالا بردن قیمت میوه و نهایتا ارزآوری بیشتر می گردد.

قبل تر هم برایتان گفتیم که میوه های صادراتی یکی از پرسودترین تجارت های غیر نفتی ایران محسوب می شوند. ایران به دلیل دارا بودن آب و هوای متنوع و چهار فصل، شرایط لازم برای کشت و بهره برداری تمامی میوه ها را داراست. و خوشبختانه این مقدار کشت و برداشت به حدی است که بتوانیم از آن در جهت رونق اقتصاد کشور کمک بگیریم.

از جمله مهم ترین ویژگی های میوه های صادراتی می توان به مواردی همچون : دارا بودن گوشت سالم برای میوه و عاری از هر گونه آثار پوکی، لکه های قهوه ای، کم آبی (چروکیدگی) و آردی شدن، عاری بودن از لک و لکه سیاه، پلاسیدگی، ضربه دیدگی، زنگار و ترک خوردگی در محل دم گاه (ترمیم شده به صورت جزئی و کلی)، بودن عیوب جزئی بر روی محصول به شرط اینکه بر روی کیفیت محصول، کیفیت نگهداری و بسته بندی تاثیر نگذارد و بسته بندی شیک اشاره نمود.

شرکت صادرات میوه

همه می دانیم که شرکت های صادرات میوه، شرکت هایی هستند. که در زمینه ی صادرات محصولات زراعی و انواع میوه و تره بار فعالیت دارند. سه اصل مهم تسلط به امور صادرات، قوانین بازرگانی و گمرکی، تسریع در انجام امور مربوطه در فعالیت و موفقیت  انواع این شرکت ها تاثیر بسیار زیادی دارد.

همان طور که برایتان گفتیم، شرکت های صادرات می توانند زمینه های فعالیت های مختلفی داشته باشند. هر چقدر بار این شرکت ها با کیفیت تر بوده و برای بسته بندی محصولات خودشان از تکنولوژی های به روز تری استفاده کنند، طبیعتا جایگاه ویژه تری در صادرات میوه ی ایران پیدا خواهند کرد.

استفاده از تکنولوژی های روز دنیا مانند اتمسفر کنترل شده، نانو تکنولوژی در پلاستیک بسته بندی، خلاء و انواع پوشش های نگهدارنده ارگانیک در بسته بندی میوه ها و تره بار باعث می شود که میوه های با کیفیت بهتری برای صادرات آماده شوند. این شرکت ها می توانند در کشور مربوطه نیز شعبه ی فعال داشته باشند.

روماک یک شرکت لجستیکی بزرگ صادراتی در زمینه محصولات کشاورزی میباشد. پایانه صادراتی بین المللی روماک توانسته‌ که با کسب تجربه‌ و اطلاعات پیشرو، در زمینه‌‌ های تولید تا بازاریابی و برندینگ به جایگاه‌ امروزی خود دست یابد.

برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

برچسب های نوشته

مدیریت صادرات چیست؟
چگونه صاحب یک برند معتبر شویم؟
keyboard_arrow_up