منافع صادرات برای کشور

منافع صادرات برای کشور
در تجارت بینالملل، صادرات به معنای فروش کالا یا خدمات توسط کشور تولید کننده به یک کشور دیگر است. فروشنده این کالاها و خدمات یک صادر کننده و خریدار خارجی یک واردکننده به حساب می آید.
مزایای صادرات
صادرات از هزینه های تولید در کشور هدف جلوگیری می کند. صادرات ممکن است به یک شرکت در دستیابی به تجربه، و پیشرفت اقتصاد در کشور خود کمک کند. و مجموعا صادرات و واردات حساب شده، همیشه معامله ای دو سر برد است. و هر دو طرف سود هایی از آن نسیبشان می شود. صادرات همچنین در رشد اقتصاد تأثیر مثبت دارد. و این رشد اقتصادی به دلیل وارد شدن ارز، بیشتر متوجه کشور صادر کننده خواهد بود.
منافع صادرات برای کشور صادر کننده
صادرات پیش از آن که بخواهد به سود صادر کننده باشد برای کشور صادر کننده مزیت دارد. اقتصاددانان افزایش صادرات را موجب ایجاد فرصتهای جدید شغلی، رونق رشد اقتصادی، ایجاد درآمد مالیاتی و بهبود تراز پرداخت میدانند. و میتوان از افزایش نقدینگی به عنوان مهمترین فایده صادرات برای شرکت و کشور صادرکننده نام برد.
صادرات میتواند به افزایش درآمد حاصل از فروش کمک کند. همچنین در بازارفروش شرکت تولیدی تنوع ایجاد کند و آسیبهای ناشی از کاهش تقاضا در بازار داخلی را کاهش دهد. صادرات می تواند چرخه عمر محصولات را طولانی کند و ظرفیتهای خالی تولید را به کار بگیرد. صادرات معمولا هزینههای تولید را کاهش داده و نهایتا قیمتها را پایین می آورد.
صادرات دایره ارتباطات را گستردهتر میکند. و با ایجاد بازار رقابتی درک بهتری از بازارهای جهانی و فرهنگ آنها بدست میدهد. هنگامی که شرکتی پا را از محدوده جغرافیای خود فراتر میگذارد دستاوردهای بیشتری برای خود به همراه خواهد داشت. صادرات میتواند برای یک شرکت تولیدی صادرکننده کسب منابع بیشتر و متنوعتر خدمات و تولیدات را به همراه داشته باشد. و حتی امکان دارد که آن خدمات در سایر بازارها ارزانتر و آسانتر از بازارهای داخلی بدست آید.
همچین در صادرات کشور های مقدم تر با حضورشان از سوی یک کشور در بازار های جهانی میتوانند راه را برای شرکت های بعدی هم ملیتیشان هموار تر کنند و موجب جلب اعتماد بازار های جهانی در مورد کشور خودشان شوند.
در آخر
از منافع صادرات برای کشور صادر کننده بسیار میتوان گفت. امروز همه شرکتها و مشتریان حتی با وجود دارا بودن موقعیتی پایدار در بازار داخلی باز هم در حال جهانی شدن هستند. اگر یک شرکت تولیدی بخواهد خود را به همان بازاری که دارد محدود کند این اجازه و آزادی عمل را به مشتریانش داده است تا به سایر رقیبان او روی آورند.
از آنجا که واحدهای تولیدی برای تولید کالای استاندارد نیازمند کارمندانی باتجربه و همراه با دانش است، افزایش مهارت کارکنان واحد تولید از دیگر مزایای صادرات توسط واحدهای تولیدی است. افزایش سهم بازار و جلوگیری از کاهش فروش محصول در صورت فعالیت رقبا در داخل از دیگر مزایای صادرات برای شرکتهاست. رکود در بازار داخلی، بازار مناسبی برای شرکت در خارج کشور میسازد. و همچنین بدلیل استفاده از ارز حاصل از صادرات برای واردات کالاهای مورد نیاز کشور معمولا توصیه میشود واحدهای تولیدی قسمتی از تولیدات خود را صادر کنند.